Μανούσος Πανόπουλος: “ΚΟΛΩΝΕΣ” η εσχατιά της πόλης μας”


Η περιοχή (κολώνες) για όσους δεν την γνωρίζουν βρίσκεται στο άκρο της πόλης προς την Ιερά Οδο.

Εναι μια ησυχη περιοχη που περικλειεται από την Ελευθερίου Βενιζέλου, την μάντρα του Δρομοκαΐτειου και την μάντρα του (My market) και έχει δυο κυρίως δρόμους που ξεκινουν από την Βενιζέλου και καταλήγουν στη μαντρα του Δρομοκαΐτειου.

Θα μπορούσε να είναι μια ομορφη περιοχη αν δεν ήταν ξεχασμένη από την δημοτική αρχή.

Και εξηγούμαι.

Η περιοχη στερείται παντελως από κοινόχρηστου χώρους, (πλατειες) και πρασινο, επίσης στην περιοχή υπάρχει και το γκαράζ του δήμου που γειτνιαζει με σπίτια των κατοίκων. Ειναι επιτακτική ανάγκη να απομακρυνθεί το γκαράζ από τα σπίτια των κατοίκων, και στην θέση του να δημιουργηθεί πλατεια ώστε να δώσει ανάσα στους κατοίκους της περιοχης και υπάρχει λυση.

Ο δρόμος της οδού Ψηλορείτη καταλήγει στην μάντρα του Δρομοκαΐτειου όπου υπάρχει και είσοδος. Να ζητηθεί από το ίδρυμα να παραχωρηθει έκταση μέσα στο χώρο ωστε να μεταφερθεί εκεί το γκαράζ.

Γνωριζω πως ο χώρος του Δρομοκαΐτειου ειναι κληροδότημα και αυτό δυσκολευει τα πραγματα όμως υπάρχει προηγουμενο, το μισό γήπεδο Χαϊδαρίου έχει παραχωρηθει με μακροχρόνια παραχωρηση ώστε να κατασκευαστεί το γήπεδο.

Με μια απλή επίσκεψη στο εν λόγω γήπεδο καποιος θα διαπιστώσει του λόγου το αληθες.

Είναι εμφανές ότι έχει κοπεί η μάντρα του δρομοκαΐτειου, και συνεχίζεται μετά το γήπεδο.

Άρα υπάρχει λυση αρκεί να κινητοποιηθούν οι κάτοικοι ώστε να ευεστητοποιηθει η δημοτική αρχη να κινήσεις τις διαδικασιες.

Μανούσος Πανόπουλος