Αναγκαστικά οι πεζοί στο οδόστρωμα – Το πεζοδρόμιο αποκλεισμένο από πέτρες, λάσπες και σπασμένα δένδρα, στην οδό Αγίας Μαρίνας…

Τις τελευταίες εβδομάδες η εφημερίδα μας έχει ασχοληθεί με το κλειστό, λόγω κατολισθήσεων, πεζοδρόμιο της οδού Αγίας Μαρίνας στην πλευρά του δήμου μας.

Υπενθυμίζουμε πως από τις πρόσφατες καταιγίδες αποκολλήθηκαν από τον ακάλυπτο χώρο μεγάλες ποσότητες χωμάτων, πετρών και λάσπης, ενώ ξεριζώθηκαν και δένδρα.

Το μόνο μέτρο που έχει παρθεί έως τώρα είναι ο αποκλεισμός του πεζοδρόμιου με πλαστική ταινία και η αναγκαστική κατεύθυνση των πεζών στο οδόστρωμα.

Προτείναμε να απαγορευτεί το παρκάρισμα οχημάτων στο σημείο αυτό και με φωσφοριζέ κολονάκια να δημιουργηθεί διάδρομος για τους πεζούς.

Εμείς το γράψαμε, συμπολίτες μας συμφωνούν, μόνο ο δήμος δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για την πρόταση μας.

Όλο αυτό το διάστημα οι πεζοί κατεβαίνουν στο οδόστρωμα και περπατούν ανάμεσα στα οχήματα, αφού πεζοδρόμιο δεν υπάρχει για αυτούς.

Βεβαίως το καλύτερο θα ήταν ήδη το πεζοδρόμιο να είχε καθαριστεί και να δοθεί στους πεζούς, αλλά…

Οι φωτογραφίες μας είναι ενδεικτικές του κινδύνου που διατρέχουν να παρασυρθούν από κάποιο όχημα, λόγω της στενότητας του δρόμου, της διπλής κατεύθυνσής του και της χρήσης του από λεωφορεία και άλλα μεγάλα οχήματα (φορτηγά τροφοδοσίας κλπ.)