Καλός ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου από το δήμο… με παρατράγουδα όμως

Μετά από τρία χρόνια lookdown, απαγορεύσεων συναθροίσεων και παρελάσεων, πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας παρέλαση τμημάτων Φορέων και Σχολείων, σήμερα το πρωί στην πόλη μας.

Την καλοκαιρία και τη λαμπρή τελετή του εορτασμού της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 στο δήμο μας, παραλίγο να “σκιάσει” όμως  μία απρέπεια του Αντιδημάρχου κ. Σωτηρόπουλου, ενός εκ των τελεταρχών, όταν ζήτησε από τον π. Δήμαρχο κ. Καπλάνη, τον υπ. Δήμαρχο κ. Γιάγκα και τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεών τους, να κατέβουν από το χώρο που προορίζεται για τους επισήμους μπροστά από το Ιερό του Ναού, όπως μας κατήγγειλαν.

Οι παραπάνω βεβαίως προς τιμήν τους κατέβηκαν χωρίς καμία αντίρρηση, αλλά όσοι το πρόσεξαν το σχολίασαν με καυστικά σχόλια, ενώ μας ενημέρωσαν πως πρόκειται να βγάλουν κοινή ανακοίνωση επί του θέματος.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως ο δήμαρχος κ. Μίχος, λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση των τμημάτων, πλησίασε τους κ.κ. Καπλάνη και Γιάγκα και τους ζήτησε συγνώμη για το “ατυχές” περιστατικό.

Λυπηρό το συμβάν, το οποίο όμως καταγράφηκε.

Όσον αφορά την εκδήλωση, μετά τη λειτουργία εντός του Ναού της Παναγίας Ελεούσας και την επιμνημόσυνη δέηση μπροστά στο ηρώο, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Παναγιώτης Περάκης εκφώνησε τον πανηγυρικό της ημέρας κάνοντας μία αναδρομή σε όσα συνέβησαν εκείνη την περίοδο, από το ΟΧΙ της Ελλάδας στο φασισμό, στον πόλεμο την κατοχή, τις αντιστασιακές οργανώσεις ΕΛΑΣ, ΕΠΟΝ, ΕΑΜ και την απελευθέρωση της χώρας από τους ναζί κατακτητές.

Ακολούθησε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων μας και μετά την ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου, ξεκίνησε η κατάθεση στεφανιών με πρώτον τον δήμαρχο κ. Μίχο.

Ακολούθησε ο συμπολίτης μας Αντιπεριφερειάρχης κ. Ανδρέας Λεωτσάκος και ακολούθησαν φορείς της πόλης μας.

Κατέθεσαν στεφάνι οι κ.κ. διοικητής του Α.Τ. και υποδιοικητής του Τ.Α., εκπρόσωποι της Σχολικής Κοινότητας, των Συλλόγων και Ενώσεων της πόλης μας καθώς και τα πολιτικά κόμματα διά των εκπροσώπων τους.

Μετά την ολοκλήρωση των στεφανιών οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο χώρο των επισήμων και ξεκίνησε η παρέλαση των τμημάτων, αρχής γενομένης από τμήματα του δήμου.

Ακολούθησε η παρέλαση τμημάτων της ΑΠΕ, το οποίο πάντως  ξένισε τους παρευρισκόμενους διότι οι αθλητές στην εμφάνισή τους έφεραν εκτός τους σήματος της ΑΠΕ ΑΓΙΑ ΕΛΕΟΥΣΑ, και το τριφύλλι του Παναθηναϊκού, επειδή υπάρχει συνεργασία με τον αθηναϊκό σύλλογο.

Ακολούθησαν οι εθνικοτοπικοί σύλλογοι Ποντίων, Κρητών και Ηπειρωτών και στη συνέχεια τμήματα από τα σχολεία της πόλης  μας.

Την παρέλαση παρακολούθησαν εκατοντάδες συμπολίτες μας, από την κεντρική μας λεωφόρο και από τα γύρω μπαλκόνια.