Γιώργος Καπλάνης: “Η υπογειοποίηση των πυλώνων παραμένει απλή υπόσχεση αρκετών πολιτικών πολλά χρόνια τώρα”

Την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου συμμετείχα στην εκδήλωση “αποΚΛΙΜΑκώνουμε την κρίση, Η πρόταση του Σύριζα-ΠΣ για το περιβάλλον”.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης μού δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για σημαντικά ζητήματα όπως: το πάγωμα του προγράμματος της Περιφέρειας για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Δυτικής Αττικής και του πιλοτικού προγράμματος Διαλογής στην πηγή από το ΥΠΕΝ και για την υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης.

Τα δύο προγράμματα, στα οποία είχαν ενταχθεί μαζί με την Αγία Βαρβάρα κι άλλοι Δήμοι, σήμερα έχουν αφεθεί στη μοίρα τους, ενώ η υπογειοποίηση των πυλώνων παραμένει απλή υπόσχεση αρκετών πολιτικών πολλά χρόνια τώρα χωρίς να λαμβάνονται σοβαρά μέτρα και χρηματοδοτήσεις για την υλοποίηση του έργου.

Το περιβάλλον μας βιώνει αδιαφορία και εγκατάλειψη από τους υπεύθυνους. Η κοινωνική ευαισθησία έχει χαθεί από πολλούς τομείς και η στάση προς την κοινωνία θα γίνει ακόμα σκληρότερη. Υπό αυτές τις συνθήκες και με την πρόσφατη ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ η αδύναμη κοινωνία θα αποδυναμωθεί περαιτέρω.

Φαινόμενα όπως αυτά που σημειώθηκαν στην Αγία Βαρβάρα με την αποκοπή ρεύματος από ευάλωτα νοικοκυριά θα αυξηθούν. Κάθε δημοτική αρχή οφείλει να δραστηριοποιείται με βάση τον κοινωνικό της χαρακτήρα με ευαισθησία προς το περιβάλλον και να πάψει να αδιαφορεί για κονδύλια και προγράμματα που διακόπτονται και να μην διεκδικεί όσα αξίζουν στους πολίτες κάθε Δήμου.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΠΛΑΝΗΣ