Χαρά Καφαντάρη: Ελπιδοφόρο το μέτωπο συνεργασίας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργείται, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

22/10/2020

Χαρά Καφαντάρη: Ελπιδοφόρο το μέτωπο συνεργασίας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργείται, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης.

Χθες 21 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της βουλευτού Β’ Αθήνας Χαράς Καφαντάρη και του Διευθυντή της Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ’ Αθήνας κου Αλεξανδρή ως συνέχεια της συμμετοχή της στη κινητοποίηση της 18ης /10 και της πρόσφατης ερώτησης της ειδικά για το 14ο Γυμνάσιο Περιστερίου.

Η κα Καφαντάρη δήλωσε:

Η συνάντηση είχε θέμα τα προβλήματα συγχωνεύσεων τμημάτων και ελλείψεων εκπαιδευτικού προσωπικού ιδιαίτερα στα σχολεία της Δυτικής Αθήνας. Η Β΄/βάθμια Εκπαίδευση μέσω του διευθυντή, εφαρμόζει το νόμο ‘Κεραμέως’ δηλ. του Υπουργείου Παιδείας της κυβέρνησης της ΝΔ, για τμήματα 27 +-10% μαθητών με επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία και τη μόρφωση των παιδιών μας.

Στη Δυτική Αθήνα υπάρχουν σοβαρά προβλήματα ελλείψεων καθηγητών , ενώ έχει αρχίσει ήδη η σχολική χρονιά και παρά τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις για κάλυψη όλων των κενών.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ,έχουμε προβεί σε ανάλογο κοινοβουλευτικό έλεγχο. Επιμένουμε και ΘΑ επιμένουμε αξιοποιώντας κάθε μέσο ,να αναδεικνύουμε τα προβλήματα μαθητών, εκπαιδευτικών και συλλόγων γονέων, να ζητάμε τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού και αραίωση των μαθητών στις τάξεις για εκπαιδευτικούς και υγειονομικούς λόγους. Επικρίνουμε την αδιαφορία της κυβέρνησης που στόχο έχει την ιδιωτικοποίηση της Παιδείας προς όφελος των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων του χώρου.

Είναι ελπιδοφόρο το μέτωπο συνεργασίας μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων και Τοπικής Αυτοδιοίκησης που δημιουργείται, απέναντι στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης .

Είμαστε δίπλα.

Το Γραφείο Τύπου