Χρειάζεται έγκαιρο ράντισμα των πεύκων για την αντιμετώπιση των καμπιών, για να έχει αποτέλεσμα

Στις αρχές Σεπτεμβρίου είχαμε δημοσιεύσει το παρακάτω άρθρο μας που αφορούσε το ράντισμα των πεύκων για την αντιμετώπιση των καμπιών από τα πεύκα. Επειδή όμως δεν είδαμε ο δήμος να ανταποκρίνεται επανερχόμαστε αναδημοσιεύοντάς το για μία ακόμα φορά:

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η εφημερίδα μας, εδώ και χρόνια κάνει τη σχετική υπενθύμιση στο δήμο, σχετικά με το έγκαιρο ράντισμα των πεύκων για την αντιμετώπιση των καμπιών.

Το ράντισμα πρέπει να γίνεται όχι τις ζεστές ώρες της ημέρας και στο διάστημα του δίμηνου Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου.

Πέρσι ο δήμος ξεκίνησε το ράντισμα καθυστερημένα (26 Οκτωβρίου) με αποτέλεσμα λίγους μήνες αργότερα να φανούν τα “αποτελέσματά” του.

Χρειάστηκε να επανέλθει αργότερα, πληρώνοντας ιδιωτικό συνεργείο για να απαλλαγεί και να κάψει τα κουκούλια που υπήρχαν στα πεύκα του Α΄ Δημοτικού Σχολείου και δεν είχαν αντιμετωπιστεί από το ράντισμα των συνεργείων του.

Επίσης υπενθυμίζουμε το περιστατικό δάσκαλος στο 4ο Δημοτικό να φάει στο κεφάλι κάμπιες, ενώ άλλες έκαναν βόλτες στα πλακόστρωτα του Άλσους ΜΗΤΕΡΑ.

Στα Ριμινίτικα επίσης κάμπιες έκαναν βόλτες και τα παραπάνω δεν ήταν τα μοναδικά σημεία που το ράντισμα του δήμου δεν πέτυχε.

Υπενθυμίζουμε επίσης πως τα συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν το ράντισμα χωρίς τον απαραίτητο εξοπλισμό (ενδυμασίες, μάσκες κλπ.).

Σημειώναμε σε τότε δημοσίευμά μας πως θα ήταν καλύτερο η εργασία αυτή να δοθεί σε εξειδικευμένο συνεργείο, όπως τελικά αναγκάστηκε να πράξει ο δήμος στην περίπτωση του Α΄ Δημοτικού Σχολείου, λίγους μήνες αργότερα, δικαιώνοντας μας…

Τονίζουμε πως οι κάμπιες, εκτός του ότι καταστρέφουν τα πεύκα ξεραίνοντας μεγάλο μέρος τους, προκαλούν αλλεργίες σε ανθρώπους, οι οποίες είναι δυσάρεστες και επώδυνες αρκετές φορές.

Με την ευκαιρία προτείνουμε στο δήμο τα δύσβατα σημεία του πευκοδάσους στο βουνό, να τα ραντίσει με τα εννέα κανονάκια που υπάρχουν στο βουνό και τα καταβρέχουν.

Και η δουλειά θα γίνει καλλίτερα και θα είναι ανέξοδο για το δήμο…