Γιώργος Καπλανης: “…ο κ. Μίχος προσπαθεί και πάλι να κάνει το μαύρο, άσπρο!” – “Όσοι μένουν στα ψηλά, ίσως παίρνουν τα μυαλά τους αέρα…”

Απάντηση σε ανάρτηση του κ. Μίχου, που αφορούσε τα αντιπλημμυρικά έργα στην πόλη μας, κάνει με σημερινή ανακοίνωσή του ο τ. Δήμαρχος της πόλης μας κ. Γιώργος Καπλάνης.

Η ανακοίνωση συνοδεύεται και από φωτογραφίες φρεατίων στο δήμο, πως ήταν όταν τα παρέδωσε ο κ. Μίχος και πως τα παρέλαβε από τη Διοίκηση Καπλάνη:

“Αγαπητοί συνδημότες,

με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μίχος προσπαθεί και πάλι να κάνει το μαύρο, άσπρο!

Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Σκέφτομαι με τρόμο πως θα ήταν τα πράγματα μετά την προχθεσινή καταιγίδα αν δεν είχαμε τρέξει να ολοκληρώσουμε το έργο της γέφυρας Σαράφη και της εκεί αποχέτευσης ομβρίων, με τα έργα ημιτελή και παρατημένα από την προηγούμενη διοίκηση. Αν δεν είμασταν συνεχώς από πάνω να καθαρίζουμε τις σκάρες. Αν δεν ήταν σαφής η πολιτική μας θέση και δέσμευση «ότι είμαστε εδώ για να προστατεύσουμε τα υπόγεια διότι τα ρετιρέ δεν πλημμυρίζουν». Και ας γίνει επιτέλους, από όλους τους κυβερνώντες κατανοητό, ότι η διαμονή σε υπόγειο δεν είναι θέμα επιλογής, αλλά ανάγκης.»

Έλεος!!! Δακρύσανε μέχρι και οι οθόνες των κινητών από τα γέλια!

Στην ανυπαρξία του δικού του έργου, προσπαθεί να καπηλευτεί και πάλι όλα τα σπουδαία έργα υποδομών και όχι βιτρίνας της διοίκησης μας.

Άλλωστε, είναι γνωστό πλέον σε όλους, ότι ο κ. Μίχος μόνο για το θεαθήναι ενδιαφέρεται και όλα τα έργα που έγιναν επί των «παχαίων αγελάδων» της θητείας του, ήταν προβληματικά. Τα σχολεία, η σχολή μπαλέτου, το Κ.Ε.Φ.Α., το «Γ. Ρίτσος», μέχρι και το Δημαρχείο! Και τρέχαμε επί μια δεκαετία, τη δεκαετία της κρίσης, να μαζέψουμε τα αμάζευτα, να μπαλώνουμε «τρύπες», να μονώνουμε ταράτσες, να διορθώνουμε τα έργα του κ. Μίχου!

Ποιο έργο στη γέφυρα Σαράφη ολοκλήρωσε ο κ. Μίχος και μάλιστα τρέχοντας;

Τέσσερα ολόκληρα χρόνια σκάφτηκε η μισή Αγία Βαρβάρα, συνδέθηκαν οι αγωγοί από τη γέφυρα μέχρι το ποτάμι, μας έβριζε από το πρωί ίσαμε το βράδυ ότι καθυστερούμε (αυτός βέβαια δυόμιση χρόνια παλεύει να τελειώσει δύο πλατείες στην Π. Π. Γερμανού, που μάλιστα τις είχαμε ήδη αρχίσει, αλλά ας είναι…), ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος και η πόλη για το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο της Αγίας Βαρβάρας κι αυτός έρχετε να παραμυθιάσει και πάλι τον κόσμο ότι το τελείωσε σε 4 μήνες;

Ούτε την απύθμενη λίμνη που ανακαλύψαμε κάτω από τη γέφυρα δεν είχε έρθει ποτέ να δεί!

Αμ το άλλο, καθάρισε λέει τα φρεάτια και γι’ αυτό δεν πλημύρισε η πόλη!

Γελάνε και τα φρεάτια με αυτά που λέει.

Δείτε στις φωτογραφίες (έχουμε κι άλλες αν θέλετε!) πως ήταν τα φρεάτια που μας «παρέδωσε», όταν μάλιστα πλήρωνε με απευθείας αναθέσεις (όπως και σήμερα!) πλέον των 30.000 € το χρόνο.

Δείτε και πως καθαρίσαμε τα φρεάτια εμείς με νοικοκυριό και διαφάνεια, πληρώνοντας κάτω από 10.000 € το χρόνο!!!

Γι’ αυτό πείτε του η Αγία Βαρβάρα δεν πλημύρισε όλα αυτά τα χρόνια!

Γιατί ενώ εκείνος «καταδίκασε» την πόλη με τις εμμονές και τις επιλογές του, εμείς την «αθωώσαμε»!!!.

Και να το μάθει μια κι έξω, όσοι μένουν στα ισόγεια και τα υπόγεια είναι και νοικοκύρηδες και αυτάρκεις και ικανοί.

Όσοι μένουν στα ψηλά, ίσως παίρνουν τα μυαλά τους αέρα…”

Γιώργος Καπλάνης

Επικεφαλής της παράταξης “Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΛΗ”