Σε ανοικτή πολυμέτωπη σύγκρουση οδηγείται πλέον η κατάσταση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας

Σε ανοικτή πολυμέτωπη σύγκρουση οδηγείται πλέον η κατάσταση στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην περιοχή μας, μετά την άρνηση του προϊστάμενου της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να ανακαλέσει τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων στα Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας, όσο και των γύρω δήμων.

Στην Αγία Βαρβάρα έχουν καταργηθεί έως τώρα 5 τμήματα. Δύο στο Α΄ Γυμνάσιο και από ένα στο Γ΄ Γυμνάσιο, Α΄ Λύκειο και Β΄ Λύκειο.

Στη σημερινή συγκέντρωση που πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί Ενώσεις Γονέων Δήμων της Περιοχής μας, με τη συμμετοχή και μαθητών, έξω από τα γραφεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Περιστέρι και τη συνάντηση που πραγματοποίησαν οι Πρόεδροι με τον προϊστάμενο στο γραφείο του, δεν υπήρξε κάποια ελπίδα ανάκλησης των αντιεκπαιδευτικών μέτρων που έχουν παρθεί και όπως μας δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας κ. Λάζαρος Κονταξής, πιθανότατα να  οδηγούμαστε σε δυναμικότερες κινητοποιήσεις, Μαθητών, Γονέων και Καθηγητών τις επόμενες ημέρες.

Στη συνάντηση με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, συμμετείχε και ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ, ενώ παρόν ήταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Κουρουμπλής.

Επίσης στο χώρο της συγκέντρωσης παρόντες οι βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ.κ. Καφαντάρη και Ρήγας.

Πιθανότατα να υπήρχαν κι άλλοι βουλευτές άλλων κομμάτων τους οποίους δεν διακρίναμε από την πολυπληθή συμμετοχή γονέων και μαθητών.

Πληροφορηθήκαμε πως θα κυκλοφορήσει από τις Ενώσεις Γονέων δελτίο τύπου σχετικά με τα όσα έγιναν σήμερα το πρωί στο Περιστέρι και τις περαιτέρω ενέργειες που θα αποφασιστούν.