Γιώργος Οικονόμου: “Ένα μεγάλο ευχαριστώ! στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του Δήμου Αγίας Βαρβάρας”

Αγία Βαρβάρα 17/10/2021

Ένα μεγάλο ευχαριστώ! στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Σε αυτούς που καθημερινά είναι στο δρόμο για να είμαστε εμείς ασφαλείς.

Για μία ακόμη φορά οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας Παρούσες και Παρόντες παντού και στον «Μπάλο».

Έδωσαν ακόμη μία μάχη, όπως και στη «Μήδεια», στον καύσωνα, στην πανδημία covid-19 και απέδειξαν στην Κοινωνία πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν οι οργανωμένες Δημόσιες Δημοτικές Υπηρεσίες.

Εργαζόμενοι στην Καθαριότητα, στα Τεχνικά Συνεργεία, στο Πράσινο, κάθε ειδικότητας, κάθε ηλικίας, με κάθε σχέση εργασίας, όλοι στο καθήκον και στην υπηρεσία των Δημοτών, πολλές φορές με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας και την ίδιας τους της ζωής, βρίσκονται καθημερινά στη πρώτη γραμμή της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Δίνουν απλόχερα πρώτοι το χέρι βοηθείας σε κάθε δημότη και ο κάθε δημότης από αυτούς το περιμένει.

Για ακόμη μια φορά αναδεικνύεται ότι εργαζόμενοι στους Δήμους ασκούν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση (και) αυτής της κρίσης.

Ρόλο που μόνο ο δημόσιος και κοινωνικός χαρακτήρας των δημοτικών υπηρεσιών μπορεί να κατοχυρώσει. Ξεκάθαρα και αδιαπραγμάτευτα.

Και οι εργαζόμενοι όμως για να για να νοιώθουν ότι οι προσπάθειές τους επιβραβεύονται, δεν φτάνουν μόνο τα καλά λόγια, θα πρέπει η Διοίκηση του Δήμου, να
τους εξασφαλίζει απρόσκοπτα και επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας, σύγχρονο μηχανολογικό εξοπλισμό, την άμεση απόδοση κάθε οφειλομένων χρηματικών ποσών όπως Μ.Α.Π. σε χρήμα κ.α., βέλτιστες συνθήκες απασχόλησης, καταβολή των αναδρομικών από αναγνώριση προϋπηρεσιών, την άμεση αποστολή όλων των θεμάτων προς το Υπηρεσιακό Συμβούλιο, την υλοποίηση κάθε μετάταξης, την επαναχορήγηση του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος σε όσους περικόπηκε.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου Αγίας Βαρβάρας θα είναι πάντα εδώ, δίπλα στην Κοινωνία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ του Δήμου Αγίας Βαρβάρας.

Σε αυτούς που καθημερινά είναι στο δρόμο για να είμαστε εμείς ασφαλείς.

Γεώργιος Οικονόμου
Πρόεδρος Σωματείου Εργατών και Υπαλλήλων
Δήμου Αγίας Βαρβάρας