Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας από τους Γερμανούς φασίστες το 1944

Παράρτημα ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Αγ. Βαρβάρας – Κ.Ο. ΚΚΕ- ΚΝΕ Αγίας Βαρβάρας

Δελτίο Τύπου

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 17/10 εκδήλωση τιμής και μνήμης για τους πεσόντες κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας από τους Γερμανούς φασίστες το 1944, στην οδό Δούσμανη και Σ. Σαράφη.

Εκ μέρους της Διοίκησης του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ -ΔΣΕ, την κεντρική ομιλία έκανε ο Τάκης Μπουντούκης. Ο ομιλητής μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ιστορικό της εκτέλεσης, αλλά και στην μάχη που χρειάζεται να αναπτύξει λαός και νεολαία ενάντια στον φασισμό.

Τόνισε ότι έναν χρόνο μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής, ως εγκληματικής οργάνωσης, οι φασίστες προσπαθούν να πάρουν και πάλι κεφάλι, όμως βρίσκουν απέναντι τους τον αγώνα του εργατικού -λαϊκού κινήματος.

Αναφέρθηκε και στις ευθύνες της κυβέρνησης και των αστικών κομμάτων που εξισώνουν την εγκληματική δράση φασιστοειδών με εκείνη του εργατικού κινήματος και με την δράση των κομμουνιστών.

Τέλος αναφέρθηκε στην κατάπτυστη ελληνοαμερικανική συμφωνία που έφερε η κυβέρνηση και εμπλέκει βαθύτερα τον λαό μας στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς και βάζει στο στόχαστρο την χώρα μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με κατάθεση στεφάνων εκ μέρους του παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ