Σύγκληση έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΑΘΗΝΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Περιστέρι, 14 Οκτωβρίου 2021

Σύγκληση έκτακτου Σ.Ο.Π.Π. στην Περιφερειακή Ενότητα του Δυτικού Τομέα Αθηνών ενόψει της επικείμενης κακοκαιρίας.

Συγκλήθηκε έκτακτη διαδικτυακή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας του Δυτικού Τομέα Αθηνών υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη κ. Ανδρέα Λεωτσάκου για άμεσο και έγκαιρο συντονισμό δράσεων, ενόψει επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με ισχυρές καταιγίδες, βάσει της πρόβλεψης της ΕΜΥ.

Στην τηλεδιάσκεψη, στην οποία συμμετείχαν Περιφερειακοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Δήμων της Περιφερειακής Ενότητας του Δυτικού Τομέα Αθηνών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας, της Τροχαίας, των εθελοντικών ομάδων, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες από την Περιφέρεια και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, συζητήθηκε ως θέμα έκτακτης ημερήσιας διάταξης:

• Αυξημένη ετοιμότητα λόγω Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων και ενδεχόμενης εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων.

Προσοχή, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων!

Υψηλής προτεραιότητας στόχος του Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γ. Πατούλη, είναι η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Η Περιφέρεια Αττικής, σε συνεχή συνεργασία με τους Δήμους και τους συναρμόδιους φορείς, βρίσκεται σε ετοιμότητα και με στοχευμένες παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης εφαρμόζει στρατηγικό σχεδιασμό με συντονισμό όλου του μηχανισμού για την αντιμετώπιση ακραίων καιρικών φαινομένων.

Έκτακτα καιρικά φαινόμενα, με ακόμη μεγαλύτερη ένταση των φαινομένων από το βράδυ της Πέμπτης.

Αναστολή λειτουργίας των σχολικών μονάδων για σήμερα τις απογευματινές και βραδινές ώρες και για αύριο για προληπτικούς λόγους.

Προσοχή, αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων! Οι προβλέψεις δείχνουν μεγάλο όγκο νερού στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας.

Ειδικότερα θα υπάρχουν μηχανήματα σε επιφυλακή στα εξής σημεία:

• 1 τσάπα και 1 jcb στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού

• 1 jcb στο Δήμο Χαιδαρίου (Καραισκάκη και Ευπάλεως)

• 2 μεγάλες τσάπες και 4 jcb στο Δήμο Αγίων Αναργύρων

Βρισκόμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση, για να επέμβουν μηχανήματα και σε άλλα σημεία, ώστε να μη μείνει κανένας πολίτης ανοχύρωτος.

Ο Δυτικός Τομέας Αθηνών προχώρησε στη σύγκληση έκτακτης διαδικτυακής συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας για άμεσο και έγκαιρο συντονισμό δράσεων.

Ήδη πραγματοποιήθηκε επιτόπια αυτοψία στα ρέματα της Δυτικής Αθήνας στο πλαίσιο του Παρατηρητηρίου Καθαρισμού των Ρεμάτων από τα συνεργεία της #Περιφέρειας_Αττικής.

Αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα του Γιώργου Πατούλη είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών, εφαρμόζοντας στρατηγικό σχεδιασμό με συντονισμό όλου του μηχανισμού και σε συνεργασία με τους Δήμους και συναρμόδιους φορείς.

Παρεμβαίνουμε, θωρακίζουμε την Αττική!

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη
ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
ant.dta@patt.gov.gr