Επίσκεψη Κουρουμπλή στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου και στο Γ.Ν. «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2021
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επίσκεψη Κουρουμπλή στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου και στο Γ.Ν. «ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ»

Το Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου και το Γενικό Νοσοκομείο Δυτικής Αττικής «Αγία Βαρβάρα» επισκέφτηκε σήμερα ο βουλευτής Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και πρώην υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων εργασίας που πραγματοποιεί, στη Δυτική Αθήνα.

Στο Κέντρο Υγείας Χαϊδαρίου συναντήθηκε με τον Διευθυντή κ. Γιάννη Μπουλνταδάκη, με το υγειονομικό προσωπικό και άλλους εργαζόμενους. Διαπιστώθηκε η σοβαρότατη υποστελέχωση της δομής, και η έλλειψη γιατρών και συζητήθηκαν επιλογές για την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σε μία μονάδα που εξυπηρετεί 50.000 κατοίκους, δεν λειτουργεί το Ακτινολογικό Εργαστήριο. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας πρέπει να ενταχθεί στα βαρέα και ανθυγιεινά, καθώς και ότι πρέπει να γίνει αύξηση αποδοχών και κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης στους υγειονομικούς.

Στο Γενικό Νοσοκομείο «Αγία Βαρβάρα», ο κ. Κουρουμπλής συναντήθηκε με την Αναπληρώτρια Διοικήτρια κ. Φωτεινή Βρύνα και με εργαζόμενους. Διαπιστώθηκε η τεράστια συμβολή του νοσοκομείου στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά την έλλειψη Μ.Ε.Θ., που είναι μία πολύ σοβαρή έλλειψη, ειδικά για τέτοιο νοσοκομείο. Η κ. Βρύνα ανέφερε ότι ετοιμάζεται παιδοψυχιατρική κλινική, ωστόσο απαιτείται η περαιτέρω ενίσχυση του νοσοκομείου. Ο κ. Κουρουμπλής δήλωσε ότι η Πολιτεία και το Υπουργείο πρέπει να στηρίξουν τη δημιουργία μίας τέτοιας κλινικής, που είναι απαραίτητη όχι μόνο για τη Δυτική Αθήνα, αλλά και για όλη την ευρύτερη περιοχή.

Μεταξύ άλλων τέθηκε το θέμα της διοικητικής αποδέσμευσης της μονάδας Τεχνητού Νεφρού, από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, και η καλύτερη στελέχωσή της, ώστε να λειτουργήσει και η αναγκαία τρίτη βάρδια στη μονάδα. Συζητήθηκε ακόμα η εκκρεμότητα της οριστικής μεταφοράς του νοσοκομείου στο Αττικό, αλλά ως διασυνδεόμενου νοσοκομείου με δικό του κωδικό προϋπολογισμού. H διοίκηση τόνισε ότι το νοσοκομείο έχει ανάγκη από σύγχρονο εξοπλισμό και σημείωσαν ότι οι υποδομές του έχουν ανάγκη από ουσιαστική βελτίωση. Αναφέρθηκε δε, ότι για το σκοπό αυτό αναμένεται η δέσμευση από την Περιφέρεια ποσού ύψους 1,1 εκατομμυρίου ευρώ.

Κατά τη συνάντηση με τους εργαζόμενους διαπιστώθηκε ότι στο Αγία Βαρβάρα εργάζονται 220 άτομα, αλλά πολλοί λίγοι είναι μόνιμοι υπάλληλοι. Οι περισσότεροι είναι συμβασιούχοι και επικουρικοί και η μονιμοποίησή τους είναι μονόδρομος για τη λειτουργία του νοσοκομείου.

Ο κ. Κουρουμπλής δεσμεύτηκε ότι θα παρέμβει άμεσα και προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας και προς τον Περιφερειάρχη και θα ασκήσει κάθε κοινοβουλευτικό έλεγχο, ώστε οι Μονάδες Υγείας της Δυτικής Αθήνας να αναβαθμιστούν, να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν επαρκώς, προκειμένου να υπηρετήσουν το ρολό ενός αξιόπιστου συστήματος προληπτικής ΠΦΥ, σε μια περιοχή που ζουν ένα εκατομμύριο και πλέον άνθρωποι.