Σταύρος Μπαράκος: “Τα συχνά εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στους εργαζόμενους του Δήμου, αντί να συνετίσουν κάποιους, τους αφήνουν αδιάφορους”

Για ακόμη μία φορά οι εργαζόμενοι στο Δήμο Αγίας Βαρβάρας αποδεικνύουν ότι πάνω απ΄όλα και από τον ίδιο τους τον εαυτό και την ασφάλειά τους, θέτουν ως προτεραιότητα το καθήκον προς την Κοινωνία και τους Δημότες.

Άμεσα ανταποκρίθηκαν και έδωσαν λύση σε ένα φυσικό καταστροφικό φαινόμενο, της πτώσης ενός δένδρου σε λεωφορειόδρομο.

Το προσωπικό αυτό δεν αποζητά μπράβο και παλαμάκια. Παρά μόνο κατανόηση και έμπρακτη υποστήριξη στα προβλήματά τους.

Από την πλευρά μας ως πράξη αναγνώρισης στους πραγματικούς μαχητές και πρωταγωνιστές της πόλης και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης, τους ευχαριστούμε και τους δίνουμε Συγχαρητήρια!!

Δεν μπορώ όμως να μην καυτηριάσω και να μην συγκρίνω τις συνθήκες απασχόλησης των εργαζομένων και το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα σε μία οργανωμένη υπηρεσία και σε μία υπηρεσία (ασυγκίνητη) ανοργάνωτη όσον αφορά τη χορήγηση και τη χρήση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους εργαζομένους της.

και αυτό συντελείται υπό το άγρυπνο βλέμμα των «υπευθύνων», της αρμόδιας σε θέση ευθύνης υπηρεσιακής υπαλλήλου και της Διοίκησης του Δήμου δια του αρμοδίου Αντιδημάρχου, ο οποίος ναι μεν μερίμνησε για πλούσιο αυτοφωτογραφικό υλικό αυτοπροβολής και το συντονισμό των υπηρεσιών, ως όφειλε, αλλά για τις ασφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων υπάρχουν πολλές σοβαρές επιφυλάξεις.

Τα συχνά εργατικά ατυχήματα που συμβαίνουν στους εργαζόμενους του Δήμου όπως το πρόσφατο στην πλατεία Παναγίας Ελεούσας, όπου υπάλληλος έκοψε το πόδι του με πίεση νερού, αντί να συνετίσουν κάποιους, τους αφήνουν αδιάφορους.

Η αλλαγή της αυτής πολιτικής είναι επιβεβλημένη.

Οι εργαζόμενοι πλέον το γνωρίζουν!!

Εμείς ελπίζουμε και το ευχόμαστε πριν να είναι αργά για τους εργαζόμενους!

ΣΤΑΥΡΟΣ ΜΠΑΡΑΚΟΣ