Λεπτομέρειες στο υπό κατασκευή έργο στα οικόπεδα της Π. Π. Γερμανού…

Ένα έργο κρίνεται στις λεπτομέρειές του, για να χαρακτηριστεί πετυχημένο, λειτουργικό και ασφαλές για όσους το χρησιμοποιούν.

Θα αναφερθούμε σε δύο “λεπτομέρειες”, που εντοπίσαμε στο υπό κατασκευή έργο στα οικόπεδα της Π. Π. Γερμανού, οι οποίες όμως είναι από εκείνες που προκαλούν ερωτηματικά τόσο προς την κατασκευή τους, όσο και στη λειτουργικότητά τους.

Στο πεζοδρόμιο επί της Θεμιστοκλέους υπάρχει ο διάδρομος για όσους δεν βλέπουν και χρησιμοποιούν μπαστούνι για τις μετακινήσεις τους. Πρόκειται για τα κίτρινα πλακάκια με την ειδική ράβδωση. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες μας, ο κίτρινος διάδρομος πέφτει επάνω σε δένδρο. Δηλαδή όποιος τυφλός επιλέξει να τον χρησιμοποιήσει θα κτυπήσει άσχημα. Σε περιπτώσεις τέτοιων επικίνδυνων καταστάσεων πριν το “εμπόδιο” τοποθετούνται άλλα πλακάκια με διαφορετικό ανάγλυφο που προειδοποιούν τα άτομα αυτά πως πλησιάζουν σε επικίνδυνο σημείο. Ούτε αυτά τα πλακάκια έχουν τοποθετηθεί.

Ένα ακόμα θέμα που εντοπίσαμε έχει να κάνει με την πλευρά της Π. Π. Γερμανού στα φανάρια.

Εκεί υπάρχει διαγραμμισμένη διάβαση πεζών και πολύ καλά μάλιστα υπάρχει.

Γεννιέται όμως το εξής ερωτηματικό:

Αφού η διάβαση πεζών είναι στα φανάρια όπως πρέπει, ή ράμπα για ΑμεΑ ή όσους τραβούν καροτσάκι γιατί βρίσκεται παραπάνω και όχι στους ηλεκτρικούς σηματοδότες;

Θα υπάρξει άλλη διαγράμμιση για εκείνους;

Τα παραπάνω δεν τα έχουν προσέξει οι επιβλέποντες το έργο;

Είναι δυνατόν να υπάρχουν αυτές οι ατέλειες σε ένα καινούργιο έργο με σύγχρονες προδιαγραφές;;;