Συγκέντρωση στο Νοσοκομείο με τη συμμετοχή του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13/10 ΣΤΙΣ 18:30
ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Δ. ΑΤΤΙΚΗΣ (Πρώην Λοιμωδών)

Ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, ανταποκρίνεται στο αγωνιστικό κάλεσμα του μαχόμενου υγειονομικού προσωπικού του Θριάσιου νοσοκομείου. Οι Πρωθυπουργικές δηλώσεις – εν μέσω εξάπλωσης του 4ου κύματος της πανδημίας – ότι «Δεν γίνεται να έχουμε τρία νοσοκομεία μέσα σε ακτίνα 20-30 χιλιομέτρων» και «Μερικές φορές έχουμε περιφερειακά νοσοκομεία περισσότερα από όσα θα έπρεπε» επιβεβαιώνουν ότι τα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» περιλαμβάνουν την συγχώνευση – κατάργηση δημόσιων νοσοκομείων.

Εμείς και οι οικογένειές μας, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία ξέρουμε από πρώτο χέρι τι συνέβη από τον προηγούμενο «κύμα» συγχωνεύσεων δημόσιων μονάδων υγείας.
Ανάμεσα στα 8 νοσοκομεία που συγχωνεύθηκαν – καταργήθηκαν το 2013 από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – και παρέμειναν «κλειστά» παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις και από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – είναι και το νοσοκομείο της περιοχής μας, Δυτικής Αττικής «Αγ. Βαρβάρα» (πρώην Λοιμωδών).

Δεκάδες εργαζόμενοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και κατόπιν μετακινήθηκαν σε αλλά νοσοκομεία ενώ στερηθήκαμε δύο Παθολογικές κλινικές, Καρδιολογική, Χειρουργική, Νευρολογική, χειρουργικών ειδικοτήτων (Οφθαλμολογική, Ουρολογική, ΩΡΛ), Αναισθησιολογικό τμήμα. Ένα νοσοκομείο που κάθε χρόνο γίνονταν περίπου 25.000 εισαγωγές ασθενών και 1.500 χειρουργικές επεμβάσεις.

Το αποτέλεσμα ήταν να επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τα ήδη πιεσμένα νοσοκομεία ΑΤΤΙΚΟΝ και ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΙΚΑΙΑΣ. Δεκάδες χιλιάδες κάτοικοι ταλαιπωρούμαστε ή αναγκαζόμαστε να ακριβοπληρώνουμε στον ιδιωτικό τομέα για υπηρεσίες υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε!

ΔΕΝ ΠΑΖΑΡΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΜΑΣ, ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΜΑΣ!

Η πανδημία έδειξε με τον χειρότερο τρόπο την γύμνια του Δημοσίου συστήματος υγείας! Με τις ελλείψεις κρεβατιών, και τη μετατροπή των δημόσιων νοσοκομείων ουσιαστικά σε «μιας νόσου» απέδειξε, ότι για να μην καταρρεύσει το σύστημα υγείας σε μια κρίσιμη περίοδο, απαιτούνται «εφεδρείες» σε υποδομές, προσωπικό και εξοπλισμό.

Είναι σήμερα επιτακτική, η πλήρης και ολοκληρωμένη επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Λοιμωδών». Εδώ και τώρα να δοθεί λύση για την ανυπαρξία πρωτοβάθμιας υγείας στην πόλη μας, για να μην χρειάζεται να καταφεύγουμε στο ήδη υποστελεχωμένο Κέντρο Υγείας του Αιγάλεω.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Ουσιαστική ενίσχυση των δομών υγείας στην περιοχή μας που θα ανακουφίσουν την ασφυκτική κατάσταση στα νοσοκομεία και θα συμβάλουν καθοριστικά στον επιδημιολογικό σχεδιασμό, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση. Να δημιουργηθεί πρωτοβάθμια μονάδα φροντίδας υγείας στην Αγία Βαρβάρα.

• Να επαναλειτουργήσει επιτέλους το «Λοιμωδών» ως Νοσοκομείο με σύγχρονες υπηρεσίες υγείας, χειρουργεία, σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό, με όλες τις ιατρικές ειδικότητες και την πλήρη στελέχωση του.

• Να συσταθεί ΕΚΑΒ στην περιοχή με 24ωρη λειτουργία, με υποδομή για επείγοντα περιστατικά, εξοπλισμένο με γιατρούς, νοσηλευτές, σύγχρονο υλικοτεχνικό εξοπλισμό.

• Αποφασιστική ενίσχυση με το απαραίτητο προσωπικό του Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» και «ΚΡΑΤΙΚΟΥ» που καλύπτει εκατοντάδες χιλιάδες πληθυσμού της περιοχής μας.

11/10/2021