Προσπάθεια κατάληψης του Γ΄ Γυμνασίου – Εργαζόμενοι του δήμου με ψαλίδι έκοψαν τις αλυσίδες από την είσοδο, με εντολή του Γυμνασιάρχη

Κατάληψη του Γ΄ Γυμνασίου προσπάθησε να πραγματοποιήσει ομάδα μαθητών του Γ΄ Γυμνασίου της πόλης μας, σήμερα το πρωί Δευτέρα 11 Οκτωβρίου, αλλά βρήκε απέναντί της τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Δημήτρη Παγουρτζή ο οποίος τους δήλωσε πως το σχολείο θα ανοίξει και θα λειτουργήσει.

Κάποια στιγμή πήγε να ξεφύγει η κατάσταση αλλά δεν υπήρξε κάποιο ιδιαίτερο γεγονός και όλα έμειναν σε επίπεδο ανταλλαγής απόψεων, σε έντονο βαθμό.

Στην είσοδο του Γυμνασίου έφτασε όχημα του δήμου με τρεις εργαζόμενους που καλέστηκαν και μετά από προτροπή του κ. Παγουρτζή, με ειδικό ψαλίδι έκοψαν τις αλυσίδες, που είχαν βάλει οι μαθητές στην κεντρική είσοδο.

Ο κ. Παγουρτζής δήλωσε πως η προσπάθεια κατάληψης ήταν παράτυπη αφού δεν βγήκε από εκλεγμένα όργανα των μαθητών και απείλησε πως θα αποβληθούν για μια μέρα όσοι προσπάθησαν να κάνουν την κατάληψη.

Παραδέχτηκε πάντως πως στο σχολείο υπάρχουν ελλείψεις καθηγητών και πως αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Παρόντες στην είσοδο του Γ’ Γυμνασίου ο π. Δήμαρχος κ. Καπλάνης και ο Αντιδήμαρχος κ. Σωτηρόπουλος, οι οποίοι έφεραν τα παιδιά τους στο σχολείο, αλλά υπήρξαν διαξιφισμοί μεταξύ τους σχετικά με την παιδεία στην πόλη μας, τις ελλείψεις και άλλα σχετικά.

Γονέας ζήτησε εξηγήσεις από τον κ. Σωτηρόπουλο, σχετικά με την έλλειψη καθηγητών για να της απαντήσει ο κ. Αντιδήμαρχος πως είχαν λάβει υπόσχεση από τη δευτεροβάθμια πως θα είχαν καλυφθεί τα κενά, πράγμα όμως που δεν συνέβη.

Η μητέρα μαθητή επανήλθε λέγοντάς του πως ο δήμος πρέπει να απαιτήσει για την κάλυψη των κενών των καθηγητών.

Ενώ άλλος γονιός απογοητευμένος από τις ελλείψεις αυτές δήλωσε πως θα πάρει το παιδί του και θα το πάει σε άλλο σχολείο. Πότε θα έρθουν οι καθηγητές που λείπουν, τα Χριστούγεννα; αναρωτήθηκε μεγαλοφώνως.

Σημειώνουμε πως οι μαθητές είχαν τοποθετήσει στην είσοδο κάδους απορριμμάτων τους οποίους είχαν γεμίσει με τα μπάζα που γράφουμε τόσες φορές ότι βρίσκονται στο προαύλιο και ο δήμος δεν τα έχει απομακρύνει.

Αξιοσημείωτο πάντως είναι πως οι μαθητές απευθυνόμενοι στον κ. Καπλάνη του ζήτησαν να παρέμβει για να λυθούν διάφορα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο, όπως στις τουαλέτες κ.ά.

Ήπιες πάντως ήταν οι αντιδράσεις τους, όταν οι εργάτες του δήμου έκοβαν τις αλυσίδες.

Νωρίτερα ο Διευθυντής του σχολείου είχε ανοίξει την πλαϊνή πόρτα του Γυμνασίου και όσοι μαθητές ήθελαν μπήκαν στο σχολείο για να κάνουν μάθημα.

Τις τελευταίες εβδομάδες έχουν πραγματοποιηθεί καταλήψεις διάρκειας ελάχιστων εικοσιτετράωρων σε Α΄ Γυμνάσιο, Α΄ Λύκειο και Β΄ Λύκειο η πιο πρόσφατη.