Το νέο Δ.Σ. του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας

Δελτίο τύπου

Με επιτυχία και αύξηση 27% πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Δημοκρατικού Συλλόγου Γυναικών Αγίας Βαρβάρας, για την εκλογή νέου ΔΣ και αντιπροσώπων για το 13ο Συνέδριο της ΟΓΕ που θα πραγματοποιηθεί 22-24 Οκτωβρίου.

Προηγήθηκε η εκλογοαπολογιστική γενική συνέλευση του συλλόγου στην οποία μεταφέρθηκε πλούσια πείρα από την δραστηριότητα του συλλόγου ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας, που ο σύλλογος απέδειξε στην πράξη ότι «Τα καλυμμένα στόματα, έχουν φωνή». Αντίστοιχα πλούσια συζήτηση έγινε για την κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, στα super market, στο εμπόριο και στα νοσοκομεία. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε μάλιστα στους όρους με τους οποίους άνοιξαν για ακόμη μια φορά τα σχολεία, στην μάχη των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και να υποβαθμίσει ακόμα περισσότερο τα σχολεία και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Το νέο ΔΣ συγκροτήθηκε στις 10/10 και αποφάσισε να ορίσει τις ημερομηνίες 14-17/10 ως μέρες γνωριμίες με τον σύλλογο και την Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, πρωτοβουλία που παίρνουν εκατοντάδες σύλλογοι σε όλη την Ελλάδα εν όψει και του συνεδρίου της ΟΓΕ.

Επίσης αποφάσισε την συμμετοχή του στα συλλαλητήρια που γίνονται σε όλη την Ελλάδα στις 4 Νοέμβρη, έπειτα από την απόφαση που πάρθηκε από την σύσκεψη σωματείων, ομοσπονδιών και φορέων για τον συντονισμό της δράσης των εργαζομένων.

Το νέο ΔΣ που εκλέχθηκε είναι:

Πρόεδρος: Γκιτάκου Μαρία (Νηπιαγωγός)
Αντιπρόεδρος: Καρανάσιου Βαγγελιώ (Συνταξιούχος)
Ταμίας: Παπαδημητρίου Μαίρη (Ιδιωτική Υπάλληλος)
Γραμματέας: Χαλβατζή Μαρίνα (Υγειονομικός)
Μέλη: Χαραλαμπίδου Δανάη (Άνεργη), Καμπούρογλου Όλγα (Επαγγελματίας Λαϊκών Αγορών), Δρόσου Λίντα (Ιδιωτική Υπάλληλος)

Η Εξελεγκτική επιτροπή που εκλέχθηκε απαρτίζεται από τις:

Μπάλιου Μαρία
Πασχάλη Χρύσα
Μπέλεση Πατρίτσια

Εκ του ΔΣ
10/10/21