Πνίγεται η πόλη μας στο σκουπίδι τις τελευταίες εβδομάδες…

Απορρίμματα όλων των ειδών υπάρχουν σε δρόμους, πλατείες και πεζοδρόμια της πόλης μας και παραμένουν αμάζευτα εκεί επί μέρες, ορισμένες φορές, σύμφωνα με καταγγελίες συμπολιτών μας και μαρτυρίες αναγνωστών μας.

Ενώ στο πρόσφατο παρελθόν φάνηκε μια δέσμη φωτός και αισιοδοξίας πως γίνεται κάποια προσπάθεια να είναι η πόλη μας καθαρή, δυστυχώς η εντύπωση αυτή έχει αντικατασταθεί με παράπονα, μουρμούρα και γκρίνια, το τελευταίο διάστημα, ενώ συμπολίτες μας συνεχίζουν να πετούν στο δρόμο ανεξέλεγκτα αντικείμενα, δυσκολεύοντας το έργο των εργαζομένων.

Δεν γνωρίζουμε τι άλλαξε στο σχεδιασμό της υπηρεσίας καθαριότητας, πάντως τα σκουπίδια μαζεύονται αργότερα, παρ΄ ότι τα απορριμματοφόρα βρίσκονται στους δρόμους περισσότερες ώρες.

Οι εργαζόμενοι κοπιάζουν, αλλά δεν αρκεί αυτό, εάν δεν υπάρχει προγραμματισμός και σωστή καθοδήγηση.

Η πόλη είναι βρώμικη. Ανθυγιεινή και επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.

Σκουπίδια και άνθρωποι δεν μπορούν να συνυπάρχουν.

Σημειώνουμε πως συμπολίτης μας την Κυριακή 3 Οκτωβρίου σήκωσε στο διαδίκτυο βιντεάκι από κάποιο σημείο της πόλης μας με σκουπίδια και εχθές Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, ώρα 13:00΄, ανάρτησε πάλι τις ίδιες φωτογραφίες, με τα ίδια σκουπίδια να εμφανίζονται αμάζευτα…

Δεν γνωρίζουμε πότε μαζεύτηκαν κι αν πράγματι πήρε τόσες ημέρες για να απομακρυνθούν. Απλά καταγράφουμε τις αναρτήσεις.

Η φωτογραφία που δημοσιεύουμε είναι ενδεικτική και τυχαία, από τις πολλές που υπάρχουν. Δε χρειάζεται να αναρτήσουμε άλλες. Ο καθένας από εμάς βλέπει τι συμβαίνει στη γειτονιά του και έχει άποψη…