Εκλογή Μητροπολιτών – Στις 8 Οκτωβρίου εκλέγονται 5 νέοι Μητροπολίτες – Ο Αγαθάγγελος για τη Μητρόπολη Περιστερίου

Κάθε φορά που η Ιεραρχία της Εκκλησίας καλείται να εκλέξει νέους Ιεράρχες, επικρατεί στον εκκλησιαστικό χώρο αναβρασμός αλλά και παρασκήνιο.

Είναι πάντως η πρώτη φορά, επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, που θα γίνουν εκλογές για πέντε χηρεύουσες Μητροπόλεις.

Οι κενές θέσεις Μητροπολιτών

Οι προς πλήρωση κενές θέσεις σε Μητροπόλεις είναι οι εξής:

1. Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης,

2. Καστορίας,

3. Πολυανής και Κιλκισίου,

4. Περιστερίου και

5. Θήρας, Αμοργού και Νήσων.

Η μία εκλογή από τις πέντε που θα γίνουν θα είναι για τη νευραλγική Μητρόπολη Περιστερίου και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς τους κατοίκους της Αγίας Βαρβάρας, παρ΄ ότι δεν ανήκουμε σε αυτήν.

Στην Μητρόπολη του δεύτερου μεγάλου δήμου του Λεκανοπεδίου, αν και το επίσημο χρίσμα δεν έχει ακόμη δοθεί λέγεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος σκέπτεται πλήρωση της Μητρόπολης δια μεταθέσεως.

Αλλά για όσους τον γνωρίζουν, καλά, θα καταλήξει σε ένα πρόσωπο δοκιμασμένο, η προαγωγή του οποίου ευνοεί τα σχέδια του για αλλαγές σε νευραλγικές θέσεις -κλειδιά της Εκκλησίας.

Πρόκειται για τον Μητροπολίτη Φαναρίου Αγαθάγγελο, Γεν. Διευθυντή της Αποστολικής Διακονίας εκ των πρώτων συνεργατών του Αρχιεπισκόπου από την Μητρόπολη Θηβών και Λεβαδείας.

Το άκουσμα της παραπάνω είδησης, το χριστεπώνυμο πλήθος της πόλης μας δέχτηκε με χαρά.

Παρ΄ ότι η παρουσία του στην πόλη μας και ιδιαιτέρως στον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας επί δεκαετίες είναι σημαντική και καθοριστική και η εκλογή του θα τον απομακρύνει ή δεν θα είναι τόση συχνή, όπως έως τώρα, όλοι εύχονται για την εκλογή του, στην Μητρόπολη Περιστερίου.

Ωστόσο, κινείται για την Μητρόπολη αυτή και έτερος Ιεράρχης, προκειμένου να επιλεγεί, στενός του συνεργάτης. Πρόκειται για τον Αρχιμ. Καλλίνικο Νικολάου, Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Καισαριανής, τον οποίο επιθυμεί ο Μητροπολίτης Καισαριανής να τον δει Μητροπολίτη στο δεύτερο μεγάλο δήμο του λεκανοπεδίου.

Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος δεν φαίνεται διατεθειμένος να χάσει την εκλογή αυτή.

πηγή: in.gr