Μονοήμερη κατάληψη εχθές στο 1ο Γυμνάσιο – Μαθητές από πολύ πρωί σήμερα στο Α΄ Λύκειο – Ρευστή η κατάσταση στα άλλα σχολεία

Λίγες ώρες από το χθεσινό δημοσίευμά μας που αφορούσε το κλίμα και τις προθέσεις που επικρατεί σχετικά με τις καταλήψεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της πόλης μας, εκδηλώθηκαν δύο προσπάθειες και τελεσφόρησε η μια.

Συγκεκριμένα έγινε προσπάθεια κατάληψης στο Γ΄ Γυμνάσιο, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών δεν ακολούθησε την ομάδα εκείνων που πήραν την πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα να μείνει εκεί, η όλη κίνηση.

Αντιθέτως στο Α΄ Γυμνάσιο, μαθητές “πέτυχαν” να πείσουν τους υπόλοιπους συμμαθητές τους να απέχουν από τα μαθήματα, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε, σήμερα θα επιστρέψουν στις τάξεις τους.

Όπως μάθαμε θα επιστρέψουν και θα εκλέξουν τα προβλεπόμενα όργανά τους, ώστε οι αποφάσεις τους να έχουν εγκυρότητα και να μην είναι αποφάσεις μιας ομάδας μαθητών, αλλά των συλλογικών τους οργάνων.

Μεταξύ των αιτημάτων που ακούστηκαν είναι η τοποθέτηση μπασκετών στο προαύλιο (γράφαμε σχετικά εχθές) και άλλων θεμάτων που αφορούν την υποδομή του Σχολείου και γενικότερων θεσμικών ζητημάτων που αφορούν την Παιδεία.

Πάντως όπως πληροφορηθήκαμε σε κατάληψη θα προχωρήσουν οι μαθητές του Α΄ Λυκείου, πιθανότατα και σήμερα.

Από τα ξημερώματα πάντως σήμερα το πρωί, μαθητές έχουν εμφανιστεί στον προαύλιο χώρο στην είσοδο του Α΄ ΓΕΛ, πιθανότατα οργανώνοντας κατάληψη του.

Δεν αποκλείεται να ακολουθήσουν κι άλλα σχολεία.

Πάντως σύμφωνα με τις οδηγίες που υπάρχουν, τρεις ώρες από την εκδήλωση κατάληψης, το μάθημα θα γίνεται με τηλεκπαίδευση και θα μπαίνουν απουσίες σε όσους μαθητές δεν συμμετέχουν.