Σαρηγιάννης: Να ματαιωθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, θα πιεστούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία

Στον τηλεοπτικό σταθμό Open μίλησε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για την αύξηση των κρουσμάτων στη Βόρεια Ελλάδα. Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε πως η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου θα πρέπει να ματαιωθεί.

Ο καθηγητής, ξεκαθάρισε πως η Θεσσαλονίκη θα έχει τριπλάσια φόρτιση, ενώ το ίδιο ισχύει και για πολλές κοντινές της περιοχές. «Σε λίγο θα ξεκινήσουν να λειτουργούν και τα Πανεπιστήμια στην πόλη, γεγονός που με ανησυχεί», δήλωσε και πρόσθεσε πως θα έπρεπε να αυστηροποιηθούν τα μέτρα στα ΑΕΙ για την αποφυγή του συνωστισμού.

Αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα νοσηλεύονται σε απλές κλίνες 38 παιδιά με κορονοϊό και πλέον το 30% των κρουσμάτων αφορά ανήλικους. «Θα πιεστούν τα παιδιατρικά νοσοκομεία. Έχουμε υπολογίσει ότι με την τάση που υπάρχει και παρά τα μέτρα στα σχολεία, είναι τόσο μολυσματική η Δέλτα που περιμένουμε το 44% των κρουσμάτων να είναι σε παιδιά προσχολικής ηλικίας», είπε ο κ. Σαρηγιάννης.

«Δεν είναι προτεραιότητα η παρέλαση. Πρέπει να ματαιωθεί»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η long COVID. Μπορεί να υπάρξει και στα παιδιά. Όταν αφήσει για μήνες προβλήματα αϋπνίας, συγκέντρωσης, εύκολη κόπωση, η αλήθεια είναι ότι για ένα παιδί σε φάση ανάπτυξης και διαβάσματος, το διαλύει», τόνισε.

Για την παρέλαση ο καθηγητής ξεκαθάρισε πως δεν θα την έβαζε σε προτεραιότητα, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, λέγοντας ότι πρέπει να ματαιωθεί.

πηγή: Enimerotiko