Κάθε σχολείο εφάρμοσε το πρόγραμμα του αγιασμού εχθές κατά την εκτίμηση των διδασκόντων

Κάθε σχολείο εφάρμοσε το πρόγραμμα του αγιασμού εχθές κατά την εκτίμηση των διδασκόντων και των οδηγιών που υπήρχαν, αφού σε άλλα επιτράπηκε η παρουσία γονέων  στα προαύλια, σε άλλα όχι και γενικά υπήρξε μια περίεργη και πρωτόγνωρη κατάσταση.

Πάντως σε εκείνα τα σχολεία που επετράπη η είσοδος των γονέων στο προαύλιο ήταν σοφότερη η απόφαση, σε αντίθεση με άλλα που οι γονείς περίμεναν στο δρόμο και ήταν ο ένας επάνω στον άλλον.

Εκείνο που σχολιάστηκε πάντως ήταν πως σε κάποιο σχολείο κατά τη διάρκεια ακόμα και του αγιασμού γίνονταν βαφές τοίχων από εργαζόμενους, με τα χρώματα και τις μπογιές χύμα στο πεζοδρόμιο, μπροστά από την είσοδό τους, που μπαινόβγαιναν γονείς και μαθητές.

Δεν έλειψαν κι άλλα “παρατράγουδα” τα οποία όμως μπροστά στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, δεν τα αναδεικνύομε και είναι δευτερεύουσας σημασίας .

Ιδιαίτερο πρόβλημα πάντως υπάρχει, το οποίο μάλιστα σχολιάστηκε δυσμενώς από γονείς, στην οδό Ραιδεστού, σε κάποιο σημείο της, από το οποίο πηγαινοέρχονται μαθητές και γονείς των 13ου Νηπιαγωγείου, 8ου Δημοτικού, Γ΄ Γυμνασίου και 2ου Λυκείου και είναι γεμάτο από σπασμένες τζαμαρίες δύο εκτός λειτουργίας καταστημάτων, με μεγάλα κομμάτια από τζάμια χύμα.

Χρειάζεται να απομακρυνθούν άμεσα, πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα.

Οι εργασίες πάντως επισκευών, κατασκευών  και καθαριότητας των χώρων συνεχίστηκαν και εχθές,  παρ΄ ότι τα σχολεία ξεκίνησαν.

Αλλού  επίσης υπήρχαν  πολλές σακούλες με μπάζα στους προαύλιους χώρους.

Ας ελπίσουμε πως σύντομα θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στα σχολεία και πως η σχολική χρονιά που ξεκίνησε εχθές θα κυλήσει ομαλά…

Σε γενικές γραμμές όλα πήγαν καλά και μακάρι να μην έχουμε τα περσινά, με κλεισίματα τμημάτων ή σχολείων λόγω κορονοϊού.

Εκείνο που υπερίσχυσε όλων ήταν το χαμόγελο των παιδιών και οι ζωηρές φωνούλες τους, ιδιαίτερα στα Δημοτικά Σχολεία.