Σταύρος Μπαράκος: “Αποφάσισαν να συγχωνέψουν τμήματα του 1ου & 2ου λυκείου της πόλης μας”

Με το “καλημέρα σας” άρχισαν τα προβλήματα στην εκπαίδευση στην πόλη μας.

Μετά την ξαφνική ενημέρωση από το τύπο το καλοκαίρι για τις αποφάσεις του δημάρχου που δεν τις βάζει σε διάλογο με τους φορείς και αναφέρομαι στην συνένωση- συγχώνευση 4 & 6 δημοτικού, αλλά και στο χρόνιο αίτημα μας για μεταφορά του 3 γυμνασίου στην κάτω Αγία Βαρβάρα που επίσης δεν μπαίνει σε διαβούλευση και ότι γίνει θα γίνει χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Έρχεται τώρα το υπουργείο παιδείας και η δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ανακαλύπτει ότι τμήματα των λυκείων μας είναι ολιγομελή έτσι αποφάσισαν να συγχωνέψουν αυτά τα τμήματα του 1 & 2 λυκείου της πόλης μας.

Έτσι αποφασίστηκε τα παιδιά του 1 λυκείου να πηγαίνουν στο 2 λύκειο να κάνουν μάθημα.

Πιο συγκεκριμένα η δευτέρα λυκείου θα πηγαίνει δυο φορές την εβδομάδα και η τρίτη λυκείου θα πηγαίνει τρείς φορές.

Το παράλογο όμως που κάνουν ότι δεν το βλέπουν είναι ότι με τα παιδιά που θα πάνε εκεί πάλι θα είναι υπεράριθμο τμήμα που θα πρέπει να σπάσει σε δύο, άρα ποιος ο λόγος να γίνει όλο αυτό;;;

Από μεριάς δήμου πάντως μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση τώρα σειρά έχουν να επέμβουν τα όργανα και να ενημερωθούν οι γονείς και οι μαθητές της πόλης.

Προσωπικά πάντως εγκαλώ τον δήμαρχο έστω και καθυστερημένα να δει το πρόβλημα άμεσα και ενωτικά για την επίλυση του ή ακόμα καλύτερα να αποσύρουν την απόφαση οι υπεύθυνοι και να αφήσουν τα σχολεία να ξεκινήσουν ομαλά.

Μπαράκος Σταύρος
Μέλος Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας.

Αντιπρόεδρος Ένωσης Γονέων Αγίας Βαρβάρας.