Η δική μας, Χρυσή Ολυμπιονίκης Μαρία Ελένη Κορδαλή…

Ένα άθλημα το οποίο δεν είναι ιδιαίτερα γνωστό στην πόλη μας, παρ΄ ότι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο,  έφερε στη χώρα μας το χρυσό μετάλλιο, είναι το “ΜΠΟΤΣΙΑ”.

Επίσης προχθές η ομάδα ΜΠΟΤΣΙΑ της Ελλάδας κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στους παραολυμπιακούς του ΤΟΚΥΟ.

Εκτός των ολυμπιακών μεταλλίων η Ελληνική ομάδα έχει κατακτήσει πολλές διακρίσεις σε αγώνες παγκοσμίως.

Το 2012 στους παραολυμπιακούς αγώνες στο Λονδίνο, στη χρυσή Ελληνική ομάδα του ΜΠΟΤΣΙΑ, μαζί με τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη και Νίκο Πανανό, συμμετείχε και η συμπολίτισσά μας Μαρία Ελένη Κορδαλή, της οποίας το όνομα, μετά από πρόταση της εφημερίδας μας να τιμηθεί από το δήμο, δόθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο στην οδό Ραιδεστού.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

Σημειώνουμε πως στο κλειστό γυμναστήριο που φέρει το όνομα της, η ίδια δεν μπορεί να εισέλθει διότι ΔΕΝ υπάρχει ράμπα για ΑμεΑ και αυτός είναι ο λόγος που η εφημερίδα μας κάνει συχνά αναφορά.

Αυτό είναι ένα θέμα που δυστυχώς έως τώρα δεν έχει λυθεί.

Μας ήρθε στη μνήμη η μεγάλη επιτυχία εκείνης της ομάδας, αφού προχθές η Ελληνική ομάδα κατέκτησε ακόμα ένα μετάλλιο στους παραολυμπιακούς αγώνες του ΤΟΚΥΟ, με την ελληνική αποστολή να μετρά πλέον ένα χρυσό, τρία αργυρά και επτά χάλκινα μετάλλια στην κορυφαία διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, οι Γρηγόρης Πολυχρονίδης, Άννα Ντέντα και Αναστασία Πυργιώτη πρόσθεσαν ένα ακόμη μετάλλιο στην συγκομιδή της ελληνικής Παραολυμπιακής ομάδας. Οι Έλληνες πρωταθλητές του μπότσια, κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στα μικτά ζευγάρια BC3, επικρατώντας με 7-0 των Κέϊ Γιουέν Χο, Γουά Τακ Τσε και Τουν Γουίνγκ Λιού από το Χονγκ Κονγκ.

Στη φωτογραφία οι αθλητές με τους συνοδούς τους και τον προπονητή τους.

Παραολυμπιακοί Αγώνες Λονδίνου 2012:

Χρυσό μετάλλιο η Ελλάδα στο μπότσια

Στον τελικό των ζευγαριών BC3 η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Πολυχρονίδη, Νίκο Πανανό και Ελένη Κορδαλή (αγωνίστηκε στο 4ο σετ αντί του Πανανού), επικράτησε 4-1 της Πορτογαλίας (2-0, 1-0, 1-0, 0-1 τα σετ) και κατέκτησε την πρώτη θέση.

Η «γαλανόλευκη» ομάδα, η οποία στην πορεία της προς το χρυσό μετάλλιο νίκησε κατά σειρά τις Βρετανία, Καναδά (φάση ομίλων), Βέλγιο (ημιτελικός), είχε κατακτήσει την πρώτη θέση και στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ιρλανδίας, το 2011. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στο Βέλγιο, που νίκησε με 4-3 τη Νότια Κορέα στο μικρό τελικό.