Η διοίκηση ενός δημοκρατικού δήμου, όπως η Αγία Βαρβάρα, θα έπρεπε να έχει ήδη δώσει εντολή για μεσίστιες τις σημαίες της, τιμώντας τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

Σε τριήμερο πένθος από εχθές βρίσκεται η χώρα με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, τιμώντας τη μνήμη του κορυφαίου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη.

Όλο αυτό το διάστημα, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια, από την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου έως και το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου.

Την απόφαση έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης λαμβάνοντας υπόψη τις διατάξεις του νόμου 851/1978 «Περί της Εθνικής Σημαίας, των Πολεμικών Σημαιών και του Διακριτικού Σήματος του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Δεν γνωρίζουμε εάν στα “Δημόσια Κτίρια” συμπεριλαμβάνονται η Δημαρχεία και άλλες δημοτικές δομές όπως ΚΑΠΗ, Δημοτική Βιβλιοθήκη κ.ά., διότι η πόλη μας φαίνεται να μην ακολουθεί την παραπάνω υπουργική απόφαση, εκτός κι αν δεν συμπεριλαμβάνονται στα “δημόσια κτίρια”.

Ακόμα όμως κι αν εξαιρείται, η διοίκηση ενός δημοκρατικού δήμου, όπως η Αγία Βαρβάρα, θα έπρεπε να έχει ήδη δώσει εντολή για μεσίστιες τις σημαίες της, τιμώντας τον ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ.

Η σημαία εκπροσωπεί την χώρα, τον λαό της, την ιστορία της, τις αξίες της. Δεν είναι ένα απλό πανί και όταν “χάνεται” ένας ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ, όλα τα παραπάνω λαβώνονται και πενθούν…

Στην Ακρόπολη πάντως η Ελληνική σημαία είναι μεσίστια…

Σημ. “Π”: Οι φωτογραφίες στην πόλη μας, είναι όλες σημερινές. Η εφημερίδα μας με το παραπάνω σχόλιο δεν έχει πρόθεση να θίξει οποιονδήποτε, απλά θεωρεί αστοχία οι σημαίες μας να μην είναι μεσίστιες.