Τέλος η άδεια του Δασαρχείου για κλάδεμα δέντρων εντός οικοπέδων


Μια πολύ σημαντική νομοθετική πρωτοβουλία ανακοίνωσε εχθές ο υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς. Με την νέα αυτή ρύθμιση οι ιδιοκτήτες οικοπέδων γλιτώνουν από τον «κυκεώνα» των Δασαρχείων για να κλαδέψουν έστω και ένα κλαδί από δέντρα που βρίσκονται σε οικόπεδα τους

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Αμυρά σε Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε στην Βουλή προς κύρωση προβλέπεται ότι μετά από αίτημα του εκάστοτε ιδιοκτήτη στο Δασαρχείο για κλάδεμα δέντρων που μπορούν να αποτελέσουν κίνδυνο για την κατοικία του και βρίσκονται εντός του οικοπέδου του θα μπορεί να προχωρήσει σε κλάδεμα του χωρίς να περιμένει την έγκριση του αιτήματος.

Ειδικότερα όπως τόνισε ο κ. Αμυράς εφόσον το αίτημα του πολίτη δεν απαντηθεί από το Δασαρχείο εντός 20 ημερών τότε ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί να κλαδέψει τα δέντρα που χρειάζονται χωρίς να περιμένει άλλο την θετική απάντηση του Δασαρχείου.

«Πολλά μικρά πράγματα συγκροτούν ένα μεγάλο» ανέφερε σχετικά ο υφυπουργός Περιβάλλοντος. Με τον τρόπο αυτό η ηγεσία του υπουργείου μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού επιθυμεί να βάλει τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών που ενώ οι κατοικίες τους κινδυνεύουν από κλαδιά δέντρων είτε από φωτιά είτε από το να πέσουν και να κάνουν καταστροφές όπως τον περσινό χειμώνα στα Βόρεια Προάστια που εκατοντάδες χιλιάδες κλαδιά έπεσαν από τα δέντρα λόγω του χιονιού.

Η νομοθετική ρύθμιση αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα από την Βουλή.

Πηγή: DNews – Σωτήρης Μπέσκος