Παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου του δήμου, στην ALPHA BANK, για την τοποθέτηση ΑΤΜ στην Ελευθερίου Βενιζέλου

Την παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου του δήμου, στην ALPHA BANK, για την τοποθέτηση ΑΤΜ στην Ελευθερίου Βενιζέλου, στη συμβολή των πεζόδρομων Μπουμπουλίνας και Κουντουριώτη, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης μας, στη συνεδρίαση του την Τρίτη 31 Αυγούστου.

Η απελπιστική κατάσταση που βιώνουν οι συμπολίτες μας, στις τραπεζικές συναλλαγές τους, ίσως μειωθεί λίγο, με την προϋπόθεση πως το μηχάνημα θα εκτελεί όλες τις εργασίες.

Εκτός των ΑΤΜ που υπάρχουν ακόμα σε ορισμένες τράπεζες, αλλά δεν πραγματοποιούνται όλες τις εργασίες σε κάποιες από αυτές, ΑΤΜ έχει τοποθετηθεί σε κατάστημα στη γωνία Σερίφου και Βενιζέλου απέναντι από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, ενώ όπως πληροφορηθήκαμε πρόκειται να τοποθετηθεί άλλο στην πρόσοψη καταστήματος πλησίον της οδού Γεννηματά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας το μηχάνημα ΑΤΜ θα είναι νέας γενιάς με αμπούλες μελανιού οι οποίες σε περίπτωση ληστείας του ή απόσπασής του από τη βάση του, το μελάνι θα χύνεται και θα αχρηστεύει τα χαρτονομίσματα.

Σημειώνουμε πως ο δημοτικός Σύμβουλος κ. Μιχάλης Φράγκου πρότεινε την τοποθέτηση ανάλογου μηχανήματος και σε κεντρικό σημείο της άνω Αγίας Βαρβάρας, για την εξυπηρέτηση των εκεί συμπολιτών μας.

Η τοποθέτηση και λειτουργία των ΑΤΜ βεβαίως και μετριάζει την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την εξυπηρέτηση των υποκαταστημάτων σε συγκεκριμένες εργασίες και συνδιαλλαγές ιδιαίτερα των επαγγελματιών της πόλης μας.

Υπενθυμίζουμε πως η εφημερίδα μας, διαβλέποντας την επερχόμενη ταλαιπωρία των συμπολιτών μας με το κλείσιμο των τραπεζών στην πόλη μας, από πέρσι τον Νοέμβριο είχε προτείνει  στο δήμο να παραχωρήσει έστω και δωρεάν χώρο για την εγκατάσταση ΑΤΜ, για την εξυπηρέτηση του κόσμου, πράγμα που με ικανοποίηση είδαμε να αποφασίζεται εχθές 31 Αυγούστου 2021 από το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας…

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020