Δημόσιο-ΟΤΑ: Τα μέτρα που ισχύουν από χθες στη λειτουργία των Υπηρεσιών

Εκδόθηκε και για αυτή την εβδομάδα η Κοινή Υπουργική Απόφαση για να ορίσει τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας, για το διάστημα ΑΠΟ τη Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021 και ώρα 6:00 ΕΩΣ ΚΑΙ τη Δευτέρα, 6 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 6:00 ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΚΥΑ δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 3958/«27.8.2021», το οποίο κυκλοφόρησε το Σάββατο 28 Αυγούστου αναγράφοντας ημερομηνία Παρασκευής 27 Αυγούστου.

Όσον αφορά ειδικά τη λειτουργία των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα, συμπεριλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα μέτρα ορίζονται στην Ενότητα 1 του Πίνακα του άρθρου 1 της ΚΥΑ.

Ο αριθμός των εργαζομένων με τηλεργασία καθορίζεται με βάση τη φύση των καθηκόντων των εργαζομένων και τις ανάγκες κάθε Υπηρεσίας, στο ποσοστό που έχει προσδιοριστεί με το πλάνο εργασιών κάθε Υπηρεσίας μέχρι την έναρξη ισχύος της ΚΥΑ.

Συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων με φυσική παρουσία, χωρίς τον περιορισμό ατόμων, πραγματοποιούνται αποκλειστικά για πλήρως εμβολιασμένους, σύμφωνα με την παρ.2 του αρ.10 της ΚΥΑ, και νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο, σύμφωνα με την παρ.3 του ίδιου άρθρου, τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων, ήτοι απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των παρευρισκόμενων, αναλογία του 1 ατόμου ανά 5 τ.μ., χρήση μάσκας και αντισηπτικού.

Ειδικότερα, ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα της ΚΥΑ:

πηγή: Airetos.gr