Η Χαρά Καφαντάρη για τις πανελλαδικές, τους επιτυχόντες κ.ά….

Λάβαμε από το γραφείο της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας κ. Καφαντάρη, το παρακάτω κείμενο που αφορά συνέντευξή της με θέμα τις πανελλαδικές, τους επιτυχόντες σε αυτές κ.ά.:

Σας αποστέλλουμε σημεία από την συνέντευξη στο kontra channel 27-08-2021,​ ακολουθεί  ο σύνδεσμος με ολόκληρη την συνέντευξη:  https://youtu.be/2w7BfEEkD5Y

Ιδιαίτερη μέρα η σημερινή  με 40 χιλιάδες παιδιά εκτός ΑΕΙ

Πρώτα απ όλα θέλω να ευχηθώ συγχαρητήρια στα παιδιά τα όποια πέτυχαν, αλλά και σε όλα τα παιδιά, που μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες «πανδημίας» δώσανε αυτή τη μάχη. Τίποτα δεν χάθηκε,  το Μέλλον τους ανήκει και μπορούν να ξαναπροσπαθήσουν.

Η κ. Κεραμέως  υλοποίησε την πολιτική της κυβέρνησης «Κ. Μητσοτάκη»

Σε περίοδο πανδημίας που περνά η χώρα, η κυβέρνηση νομοθέτησε την ελάχιστη βάση –«κόφτη»  απέκλεισε χιλιάδες παιδιά από την Ανωτάτη Δημόσια Εκπαίδευση και φυσικά «πέτυχε» τον αποκλεισμό των επιτυχόντων από τις σχόλες προτίμησης τους .

Η πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης είναι …

Να οδηγηθούν έμμεσα χιλιάδες παιδιά  στην ιδιωτική εκπαίδευση, είτε σε ιδιωτικά ΙΕΚ –κολέγια, είτε  και άλλες  ιδιωτικές σχολές. Εμείς ως Σύριζα Π-Σ και ο πρόεδρος μας Αλέξης Τσίπρας  δεσμεύτηκε, όταν θα γίνουμε κυβέρνηση,  θα καταργηθεί η ελάχιστη βάση εισαγωγής και θα γίνουν κινήσεις βελτίωσης προς όφελος των νέων.

Αντίφαση και πρόκληση  για τους Έλληνες γονείς, η στάση του πρωθυπουργού

Σε επικοινωνία που είχα με γονείς υποψηφίων, διατυπώθηκε η άποψη, ότι είναι   αντιφατικό και προκλητικό , παιδιά να μένουν έξω από το δημόσιο πανεπιστήμιο και την ίδια μέρα ο πρωθυπουργός να συνοδεύει την κόρη του στην Αμερική για να την εγκαταστήσει σε κάποιο ξένο πανεπιστήμιο. Από μόνο του αυτό δεν είναι κακό, αλλά η χρονική στιγμή προκάλεσε παιδιά και γονείς.

Απαράδεκτη και προκλητική η κ. Κεραμέως με τις δηλώσεις της οι νέοι «δεν εγκλωβίζονται στα πανεπιστήμια»

Το λιγότερο προκλητική η κ. Κεραμέως με τις δηλώσεις της περί εγκλωβισμού των νέων στα πανεπιστήμια. Τα πανεπιστήμια δεν εγκλωβίζουν, ανοίγει ο νους και οι πνευματικοί ορίζοντες , παρέχεται γνώση. Η παιδεία είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη και πρέπει να παρέχεται σε όλους τους πολίτες, και δεν πρέπει να συγχέεται με την κατάρτιση και την εξειδίκευση. Βέβαια πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας και τις εξελίξεις στην αγορά και την ανάπτυξη, η Παιδεία όμως είναι αναφαίρετο δικαίωμα και όποιος το επιθυμεί να μπορεί να συμμετάσχει.

Πανδημία, άλλο ένα παράδειγμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη «εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων»

Σύμφωνα  με τις εξαγγελίες των μέτρων, ένας  αριθμός υγειονομικών και κυρίως νοσηλευτικό προσωπικό θα μείνει εκτός του συστήματος υγείας, λόγω μη εμβολιασμού. Πως θα καλύψει το Ε.Σ.Υ.  τις ανάγκες του κόσμου; μήπως η κυβέρνηση προτίθεται πάλι να προχωρήσει   σε παραχωρήσεις  στον ιδιωτικό τομέα; μήπως κάνει προσλήψεις με αδιευκρίνιστους όρους και απευθείας αναθέσεις; Η κυβέρνηση «Μητσοτάκη» δεν πήρε τα μαθήματα της από την διαχείριση της πανδημίας, που το Δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι εκείνο που παρόλες τις ελλείψεις και τα προβλήματα σήκωσε το κύριο βάρος. To δημόσιο σύστημα υγείας είναι ανάγκη να ενισχυθεί έστω και τώρα, καθώς η μετάλλαξη  Δέλτα επελαύνει.

 Ο «πράσινος» πρωθυπουργός με μηδέν ή με ελάχιστους εισακτέους…σε περιβαλλοντικές σχολές

Τμήματα σε τριτοβάθμια ιδρύματα όλης της χώρας, όπως  Δασολογίας και Περιβάλλοντος έμειναν με μηδέν ή με ελάχιστους εισακτέους, σε σχέση με τις προσφερόμενες θέσεις,. Την ίδια στιγμή που ο «πράσινος» πρωθυπουργός μας σε διεθνή φόρα τοποθετείται υπέρ του Περιβάλλοντος και της αντιμετώπισης της Κλιματικής αλλαγής», οι περιβαλλοντικές σχολές στη χώρα έμμεσα υποβαθμίζονται.

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

​Χαρά Καφαντάρη

Βουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Β2 Δυτικού Τομέα Αθήνας
Αντιπρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος
Αν. Τομεάρχης Πολιτικής Προστασίας Κ.Ο. ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
https://www.facebook.com/charakafantari/
https://www.facebook.com/harakafantari​

http://kafantari.com
E-mail: kafantari@parliament.gr
Τηλ: 210-3708388, 6978164252​