Κοροναϊός: Συναγερμός για την μεγάλη επιστροφή από τις διακοπές – Ποιες περιοχές βρίσκονται στο κόκκινο

Φόβοι για εκτόξευση των κρουσμάτων
Έκκληση σε όσους γυρνούν από τις καλοκαιρινές διακοπές να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση της πανδημίας απευθύνουν σε όλους τους τόνους οι ειδικοί, καθώς παρατηρείται κατακόρυφη άνοδος των κρουσμάτων.

Παράλληλα, φαίνεται πως τεράστια ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι η ιδιαίτερα μεταδοτική μετάλλαξη Δέλτα σαρώνει τη χώρα και επικρατεί στο σύνολο των μολύνσεων.

Συναγερμός
Άλλωστε, προχθες, ανακοινώθηκαν 4.206 νέα κρούσματα σε ένα 24ωρο και δεν είναι λίγες οι περιοχές που βρίσκονται πλέον στο κόκκινο. Τα αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού και μάλιστα γίνονται προσπάθειες για περεταίρω ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό κυκλοφόρησε νέο σποτ για όλους όσοι επιστρέφουν από τις διακοπές.

Τα στοιχεία προβληματίζουν
Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετές μέρες, μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται στην Κρήτη, με εξαίρεση τον νομό Λασιθίου. Επιπλέον, ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων εντοπίζεται σε Αχαΐα και Μεσσηνία, ενώ ήδη έχει αρχίσει να προβληματίζει τους ειδικούς η εικόνα σε Κορινθία και Λακωνία.

Από την ηπειρωτική Ελλάδα, ανησυχητικά είναι τα στοιχεία σε Εύβοια, Κοζάνη, Καβάλα, Λάρισα, Αιτωλοακαρνανία, Έβρο και Ιωάννινα.

«Φλερτάρουν» με lockdown
Σε περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη όπου η κατάσταση θεωρείται δύσκολα αναστρέψιμη, το ενδεχόμενο επιβολής τοπικού lockdown φαντάζει ιδιαίτερα πιθανό. Μεταξύ άλλων, πρόκειται για νησιά όπως η Ρόδος, η Λέσβος, η Νάξος και η Χίος.

Πηγή: Parapolitika