Καλοκαιρινά εκπαιδευτικά προγράμματα μπάσκετ, από το ΝΙΚΗΦΟΡΟ

Ξεκινάει το 6ο Factory Outlet basketball camp στις 15 Ιουνίου!

Ο αθλητικός όμιλος ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ μαζί με το Factory Outlet διοργανώνουν το 6ο FACTORY OUTLET BASKETBALL CAMP, στην λήξη της σχολικής χρονιάς.

Η διάρκεια είναι 15 Ιουνίου με 15 Ιουλίου 2015, 8:30 – 15:00 για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών.

Το camp θα γίνει στα 2 κλειστά γήπεδα της Αγίας Βαρβάρας. Τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή θα πάρουν δωρεάν μία αθλητική εμφάνιση και καθημερινά θα τους προσφέρεται κουλούρι, χυμός και εμφιαλωμένο νερό.

Kαινοτομία στο φετινό πρόγραμμα είναι ότι θα υπάρχει Γυμνάστρια που θα κάνει αεροβική, γιόγκα κλπ

Οι Γονείς μπορούν να επιλέξουν διάρκεια προγράμματος 15ημερών, 21ημερών, 30ημερών. Η Συμμετοχή στην πισίνα (Κολυμβητήριο Αιγάλεω) είναι προαιρετική.

Το Σάββατο 13 Ιουνίου θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση  για οδηγίες και παροχή αθλητικής εμφάνισης.

1st Elite Training Basketball Camp ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Youth Player Athletic Development

Ο αθλητικός όμιλος ΝΕΦΟ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ διοργανώνει Camp για προχωρημένους αθλητές (1st Elite Training Basketball Camp  ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ Youth Player Athletic Development).H έναρξη θα γίνει στις 15 Ιουνίου και η διάρκεια θα είναι για 2 ή 4 εβδομάδες (Καθημερινές / Απόγευματινές ώρες 3 ημέρες την εβδομάδα ).  Το camp θα γίνει στο Κλειστό Αγίας Βαρβάρας (Σιπύλου 16) και απευθύνεται σε αθλητές άνω των 13 ετών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόγραμμα  προπονήσεων ατομικής τεχνικής, φυσικής κατάστασης και ενδυνάμωσης, που ικανοποιούν τις ιδιαίτερες ανάγκες τόσο του αναπτυσσόμενου νεαρού καλαθοσφαιριστή όσο και του πιο απαιτητικού αθλητή υψηλού επιπέδου.Υπέυθυνοι προγράμματος : Παύλος Τύμπας (Ένας απο τους κορυφαίους personal trainers στην Ελλάδα με ειδίκευση στους αθλητές μπάσκετ), Παπαμακάριος Μανώλης (Ολυμπιακός, Εθνική Ελλάδος, ΚΑΟΔ, Πανελευσινιακός) , Μαγκουνής Σπύρος (ΑΕΚ, Ρέθυμνο, Πανελευσινιακός),  Λιτόπουλος Γιώργος (Υouth basketball trainer)Τα προγράμματα ELITE TRAINING ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κάτω απο την καθοδήγηση του Παύλου Τύμπα, προσωπικό γυμναστή επαγγελματιών αθλητών του Μπάσκετ, επικεντρώνονται σε:– Ανάπτυξη ταχύτητας και ευελιξίας– Ανάπτυξη δύναμης και ευκινησίας– Πρόληψη και μείωση πιθανότητας τραυματισμού, εκμάθηση ασκήσεων ιδιοδεκτικότητας– Αξιολόγηση της απόδοσης και των δεξιοτήτων-test– Αξιολόγηση στάσης του σώματος και των καμπυλών της σπονδυλικής στήλης– Ποιοτική αξιολόγηση της τεχνικής του τρεξίματος(φάση εκκίνησης-δρομικό μέρος-σταμάτημα),της επιτάχυνσης καθώς και της επιβράδυνσης– Ποιοτική αξιολόγηση της τεχνικής του άλματος(φάση ώθησης, αιώρησης-πτήσης και προσγείωσης)– Διδασκαλία πλάγιας Μετατόπισης-Κίνησης– Διδασκαλία αποθεραπείας μέσω παθητικών διατάσεων μετά την προπόνηση

Το πρόγραμμα ELITE BASKETBALL ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ κάτω από την καθοδήγηση του Μανώλη Παπαμακάριου (διεθνή καλαθοσφαιριστή) και του συνεργάτη του Γιώργου Λιτόπουλου (Youth basketball trainer) επικεντρώνεται στην εκμάθηση και βελτίωση ατομικών δεξιοτήτων. Αναλυτικότερα διδάσκονται– Βασικές αρχές ντρίμπλας , εξοικείωση, εκμάθηση και ανάδειξη δεξιοτήτων– Βελτίωση του χειρισμού της μπάλας– Σουτ μετά από ντρίμπλα– Τεχνική εκτέλεσης του σουτ προσαρμοσμένη στις ατομικές ανάγκες κάθε αθλητή– Σουτ μετά από ξεμαρκάρισμα– Ξεμαρκάρισμα – κοψίματα και screen , η χρήση τους για να σκοράρει ευκολότερα– Πάσα δεξιότητες μεταβίβασης και υποδοχής– Βασική τεχνική τελειωμάτων και σουτ– Επιθετικές κινήσεις με πλάτη στο καλάθι– Ξεμαρκάρισμα με επαφή του αντιπάλου– Τελειώματα και παραλλαγές– Κινήσεις χωρίς την μπάλα– Footwork & Pivoting.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Ν.ΕΦ.Ο. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ