Φωκίδα: Νεκρός 70χρονος χειριστής μπουλντόζας – Συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Ερατεινή

Κατέληξε, σύμφωνα με ανακοίνωση του νοσοκομείου Άμφισσας, ο ηλικίας 70 ετών χειριστής χωματουργικού μηχανήματος όταν το όχημα που χειρίζονταν, κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, έπεσε στον γκρεμό στη περιοχή Ρεντζού Ερατεινής στη Φωκίδα, και σταμάτησε σε βάθος περίπου 30 μέτρων.

To τραγικό συμβάν έγινε γύρω στις 11:00 το πρωί εχθές Δευτέρα 9 Αυγούστου, με τον  χειριστή να πέφτει σε γκρεμό την ώρα που δούλευε στην ευρύτερη περιοχή της πυρκαγιάς. Σύμφωνα με μαρτυρία κατοίκου της περιοχής, την ώρα που το τεράστιο μηχάνημα κινούταν από το νεκροταφείο της Ερατεινής προς το χωριό Μηλιά, κοντά στη θέση «Αμυγδαλιά», άγνωστο πως βρέθηκε στον γκρεμό.

Το τεράστιο μηχάνημα μετά την εκτροπή τούμπαρε και σταμάτησε στη μέση της πλαγιάς μετά από τριάντα μέτρα περίπου. Στη συνέχεια έγινε μεγάλη επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του χειριστή που βρισκόταν στην καμπίνα του μηχανήματος. Δυστυχώς, ο χειριστής δεν τα κατάφερε.

Το μηχάνημα σταμάτησε μετά από 30 περίπου μέτρα

Ο άτυχος χειριστής, που ήταν κάτοικος της Αμυγδαλιάς Δωρίδας, συμμετείχε στις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς στην περιοχή και μεταφέρθηκε μισή ώρα μετά τις 3:00 το μεσημέρι στο νοσοκομείο Άμφισσας. Όπως σημειώνει λίγο αργότερα στη ανακοίνωση του το νοσοκομείο Άμφισσας “διεκομίσθη με το ΕΚΑΒ με μη ανιχνεύσιμα ζωτικά σημεία, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του”.