Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Μεγάλη αναζωπύρωση στις Αδάμες – Μήνυμα του 112 για εκκένωση της Ιπποκράτειου Πολιτείας

Πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, καθώς προέκυψε αναζωπύρωση της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη, ενώ από το 112 εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της Ιπποκράτειου Πολιτείας και της Δροσοπηγής να εκκενώσουν προς Αθήνα.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η αναζωπύρωση προέκυψε στο ρεύμα της Χελιδονούς κοντά στον οικισμό Αδάμες. Οι φλόγες κατευθύνονται προς την Ιπποκράτειο Πολιτεία και τη Δροσοπηγή. Για τον λόγο αυτό εστάλη μήνυμα από τον 112 προς τους κατοίκους στην Ιπποκράτειο Πολιτεία να απομακρυνθούν από τα σπίτια προς την εθνική οδό, ενώ οι κάτοικοι της Δροσοπηγής προς Αφίδνες.

Στο σημείο υπάρχουν πολλά οχήματα της Πυροσβεστικής και υδροφόρες. Πυροσβεστικό ελικόπτερο πραγματοποιεί ρίψεις νερού, ώστε να τεθεί υπό έλεγχο η κατάσταση, πριν λάβει διαστάσεις.

Συνδρομή παρέχουν 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., πολυάριθμες εθελοντικές ομάδες καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Η έκταση της αναζωπύρωσης δεν έχει γίνει γνωστή, με τις αρχές να βρίσκονται πάντως σε επιφυλακή τις τελευταίες ώρες καθώς ήταν κάτι που ανέμεναν.

Από την Πυροσβεστική εκφράζονται μάλιστα ελπίδες να προλάβουν το πύρινο μέτωπο.

Την ίδια ώρα, η αστυνομία κλείνει δρόμους στην περιοχή, ώστε να έχουν γρήγορη πρόσβαση τα πυροσβεστικά οχήματα.

πηγή: PARAPOLITIKA