«Πάτωσαν» οι εμβολιασμοί: Μειώνεται κατακόρυφα το ενδιαφέρον – Φόβοι για «μαύρο» Αύγουστο

Ακόμη μεγαλύτερη μείωση του ενδιαφέροντος των πολιτών για ραντεβού αναφορικά με το εμβόλιο προκύπτει από τις προχθεσινές ανακοινώσεις στο υπουργείο Υγείας.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, εχθές μέχρι στιγμής είχαν γίνει 62.000 δόσεις και αναμένονταν έως το τέλος της ημέρας να φτάσουν τις 75.000.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 19/7 είχαν πραγματοποιηθεί 85.000 δόσεις (έναντι 100-110.000 το προηγούμενο διάστημα), ενώ υπάρχουν εύλογοι φόβοι ότι τον Αύγουστο που οι πολίτες πηγαίνουν διακοπές, ο αριθμός αυτός θα μειωθεί κατακόρυφα.

Μάλιστα, ερωτηθείς ο κ. Θεμιστοκλέους παραδέχθηκε ότι η μείωση δεν αφορά ακύρωση ραντεβού αλλά απροθυμία των πολιτών να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση.

Να σημειωθεί, δε, ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, η εμβολιαστική κάλυψη παραμένει ιδιαιτέρως χαμηλή, καθώς μετά από εφτά μήνες (σ.σ. από 27/12), έχουν εμβολιαστεί πλήρως 4.915.000 πολίτες ή ποσοστό 46,8%, πολύ μακριά από το 70-75%, που είχε θέσει ως στόχο η κυβέρνηση για τις αρχές του καλοκαιριού, προκειμένου να επιτευχθεί η περίφημη «ανοσία της αγέλης».

Πηγή: Aftodioikisi.gr