Σαρηγιάννης: Κορύφωση της πανδημίας στις 10-12 Αυγούστου με 3.400 κρούσματα ημερησίως

Δημοσθένης Σαρηγιάννης,  περίπου 3400 κρούσματα ημερησίως, επισήμανε το πρωί της Δευτέρας στον ΣΚΑΪ, ανάλογα με τα τεστ που διενεργούνται ενδέχεται κάποια μέρα τα κρούσματα κοροναϊού να είναι και περισσότερα.

Ο καθηγητής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον αυξημένο αριθμό των τεστ που διεξάγονται, παρόλο που καθημερινά καταγράφεται μεγάλος αριθμός κρουσμάτων, αφού, όπως είπε, «όταν μετράμε 3.000 κρούσματα, εκείνη την ώρα σταματάμε 3.000 αλυσίδες μετάδοσης».

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ιικό φορτίο ορισμένων περιοχών, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι «τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται μια τάση κάμψης της ταχύτητας αύξησης του κι ίσως η αρχή της πτώσης».

Το ιικό φορτίο της Θεσσαλονίκης παραμένει σε αυξητική πορεία, ωστόσο αναμένεται από το τέλος της εβδομάδας να σημειωθεί μια κάμψη, καθώς οι πολίτες αποχωρούν από τα αστικά κέντρα. Το ίδιο ισχύει και για την Αθήνα.

Το αντίθετο συμβαίνει στα νησιά, αφού στην Κρήτη (κυρίως σε Χανιά και Ηράκλειο) τη Ρόδο, την Κέρκυρα, την Πάρο, τη Σαντορίνη αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων. Ειδικά για τη Σαντορίνη ανέφερε ότι «ενώ είχε παρατηρηθεί πτωτική τάση, τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια αναζωπύρωση του ιικού φορτίου».

«Είναι περιοχές όπου πρέπει να γίνονται πολλά τεστ για να σταματούν οι εστίες διασποράς», τόνισε ο κ. Σαρηγιάννης και συνέστησε σε όσους είναι διακοπές να παραμένουν όσο γίνεται με την ίδια παρέα.

πηγή : ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ