Δεξαμενή ομβρίων υδάτων χωρητικότητας 20.700 3m θα κατασκευάσει ο δήμος Αιγάλεω, μειώνοντας τις περιπτώσεις πλημμυρικών φαινομένων στην πόλη μας

Ένα μεγάλης σημασίας έργο προβλέπεται να κατασκευαστεί στο δήμο Αιγάλεω στα σύνορα με την πόλη μας και συγκεκριμένα στο χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ορυζομύλων και  Λυκαβηττού.

Πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων υπόγεια δεξαμενή 129μ. Χ 48μ. με ωφέλιμο όγκο 20.700 μ3.

Η δεξαμενή αυτή όταν κατασκευαστεί θα ανακουφίσει το δίκτυο ομβρίων υδάτων της πόλης μας και θα είναι δύσκολο να παρατηρηθούν φαινόμενα πλημμυρών στο δήμο μας, από έντονη βροχόπτωση, αφού θα συλλέγει τα νερά που δεν μπορούν να καταλήξουν στον Κηφισσό απ΄ ευθείας, λόγω όγκου και θα τα διοχετεύει στο ποτάμι σταδιακά.

Προς το παρόν το θέμα βρίσκεται στη μελέτη, αλλά όταν ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα θα είναι η αποτελεσματικότερη λύση τόσο για το δήμο Αιγάλεω που θα την φιλοξενήσει, όσο και για το δήμο μας.

Σημειώνουμε πάντως πως για την πραγματοποίηση του έργου θα χρειαστεί να καταστραφεί και να ανακατασκευαστεί μεγάλο μέρος των εκεί υπαίθριων αθλητικών εγκαταστάσεων.

Παρακάτω δημοσιοποιούμε ορισμένα στοιχεία του έργου: