Η λανθασμένη αντιμετώπιση ενός μικρού προβλήματος, θα δημιουργήσει άλλο μεγαλύτερο…

Εδώ και μήνες μία μικρή καθίζηση στο οδόστρωμα της οδού Κύπρου στη συμβολή της με την Στέφανου Σαράφη δεν μπορεί να αποκατασταθεί εξ αιτίας λάθος τρόπου αντιμετώπισης από το δήμο.

Μάλιστα εάν συνεχιστεί η ίδια αντιμετώπιση όχι μόνο δεν θα λυθεί το πρόβλημα, αλλά τουναντίον υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Στο σημείο αυτό υπάρχει κούφωμα, από άλλη καθίζηση λίγα μέτρα πιο πάνω και από τα νερά που φεύγανε εξ΄ αιτίας σπασμένου αγωγού ή έχει σπάσει άλλος αγωγός στο συγκεκριμένο σημείο.

Αποτέλεσμα έχει τα συνεχή “μπουκώματα” με χώμα και άσφαλτο να εξαφανίζονται ταχέως, κάτω και από το βάρος των λεωφορείων που περνάνε και πατάνε την καθίζηση.

Τα χώματα και η άσφαλτος, σύμφωνα με άνθρωπο της δουλειάς, πιθανότατα περνάνε στον αγωγό από το σπασμένο σημείο και συσσωρεύονται παρά κάτω.

Εαν δεν σκαφτεί βαθιά, για να επισκευαστεί και ο αγωγός που πιθανότατα έχει σπάσει, σε σύντομο χρονικό διάστημα αυτός θα φρακάρει και θα τινάξει ολόκληρο το έργο στον αέρα.

Πάντως για την ιστορία αναφέρουμε πως ο δήμος έριξε για μία ακόμα φορά άσφαλτο την περασμένη Πέμπτη στο σημείο που είχε αρχίσει να κάθεται για μια ακόμα φορά.

Την Παρασκευή παρουσιάστηκε η τρύπα που διακρίνεται στο μόλις ωρών επισκευασθέν σημείο, το βάθος της οποίας ήταν περίπου όσο μισό σκουπόξυλο.

Το Σάββατο το πρωί ο δήμος επανήλθε και έκλεισε την τρύπα με ποσότητα ασφάλτου πάλι, αλλά χωρίς να υπάρχει προοπτική επίλυσης του προβλήματος.

Την Κυριακή (σήμερα) το πρωί άρχισε πάλι να διακρίνεται η τρύπα η οποία καλύφθηκε το Σάββατο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις μας.

Όσο ο δήμος δεν αντιμετωπίζει ριζικά το πρόβλημα αυτό δεν θα λυθεί με ημίμετρα.

Ο δήμος θα μπαλώνει και αυτό θα κάθεται, ενώ ο κίνδυνος τα βράδια για δικυκλιστές είναι τεράστιος…