Υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γ. Γ. Κοιν. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και της Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών

Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών & Συνεργατών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα Παρασκευή 16/7/2021 στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ Γιώργου Σταμάτη υπογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και την Ένωσης Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών και Συνεργατών.

Ο κ. Σταμάτης δήλωσε ότι το μνημόνιο συνεργασίας επιστεγάζει την αγαστή συνεργασία με την Ένωση των Διαμεσολαβητών και στοχεύει στην κοινωνική ένταξη των Ελλήνων Τσιγγάνων αλλά και στην συνολική αντιμετώπιση των πολυεπίπεδων προβλημάτων με την συνέργεια της ίδιας της κοινότητας.

Ο κ. Παιτέρης δήλωσε ότι είναι πολύ χαρούμενος που μέσα από αυτή την συνεργασία αναγνωρίστηκαν οι αγώνες χρόνων της Ένωσης στο πεδίο και δεσμεύτηκε να συνδράμει τόσο ο ίδιος όσο και τα μέλη της Ένωσης στο σχεδιασμό και την προώθηση δράσεων και πολιτικών που στοχεύουν στην κοινωνική πρόοδο και την ευρύτερη κοινωνική ευημερία.

Στην συνάντηση παρέστησαν επίσης η Γραμματέας της Ένωσης κ. Στέλλα Σταύρου και η έφορος κ. Ελένη Δεσιώτου.

Να σημειωθεί εδώ ότι ο μοναδικός στόχος αυτού του μνημονίου είναι ο εντοπισμός και η καταγραφή θεμάτων-προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινότητα των Ελλήνων Τσιγγάνων και ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη δράσεων που στοχεύει στην κοινωνική ένταξη με πολυεπίπεδο χαρακτήρα και δεν έχει κανένα οικονομικό όφελος για καμιά από τις δύο πλευρές.

Ένωση Ελλήνων Ρομά Διαμεσολαβητών & Συνεργατών