Αυτοοργάνωση Κορυδαλλός: “Καμία άλλη δολοφονημένη, ούτε Αγία Βαρβάρα ούτε πουθενά”


Διανύουμε μια περίοδο που ολοένα και πιο πολλές (παρα)βιαστικές και κακοποιητικές συμπεριφορές απέναντι σε γυναίκες και θηλυκότητες βγαίνουν συνεχώς στην επιφάνεια. Από τις καταγγελίες σεξουαλικών επιθέσεων και κακοποιήσεων στο χώρο του αθλητισμού, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας, μέχρι τις προσφατες γυναικοκτονίες στα Γλυκά Νερά και Αγία Βαρβάρα, τον βιασμο στα Πετράλωνα, την τρασφοβική επίθεση στην Μοσχάτο και την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης και human trafficking στην Ηλιούπολη.

Όλα αυτά τα περιστατικά και οι συμπεριφορές δεν είναι ένα νέο φαινόμενο. Απεναντίας πρόκειται για τις συμπεριφορές που χρόνια καλύπτονταν είτε πίσω από κλειστούς τοίχους είτε σε δημόσια θέα από την αμήχανη αδιαφορία μιας κοινωνίας που «ποτέ δεν ξέρει», που πάντα δικαιολογεί τους δράστες αφού «είναι καλό παιδί, δεν είχε δώσει δικαιώματα». Μια κοινωνία που αναγνωρίζει τις ζωές των γυναικών και των θηλυκοτήτων ως κατώτερες.

Εμείς δεν ανεχόμαστε οι γειτονιές μας να’ναι χώροι επικίνδυνοι για καμία γυναίκα ή θηλυκότητα, ντόπια ή μετανάστρια και ξέρουμε πως μόνο εμείς μπορούμε να το διασφαλίσουμε αυτό. Οι γειτονίες μας ανήκουν σε μας. Είναι οι χώροι που ζούμε και αναπνέουμε. Στις γειτονιές μας, στις πλατείες μας, στα πάρκα μας, χωράνε όλα. Αυτοί που δε χωράνε είναι οι φασίστες, οι ρατσιστές, οι ομοφοβικοί, οι τρανσφοβικοί και οι σεξιστές.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΘΟΥΣ, ΟΥΤΕ ΑΓΑΠΗ
ΕΙΝΑΙ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ
ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ, ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝH ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΚΑΝΕΝΑ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ

Αυτοοργάνωση Κορυδαλλός