Ξαφνική αλλαγή στη μονοδρόμηση της Ανδρέου Δημητρίου – Για να μειωθούν τα τροχαία λέει ο δήμος – Κουβέντα για τα παρκαρισμένα επί της Βενιζέλου στο σημείο αυτό…

Ξαφνικά χωρίς καμία προειδοποίηση, ακόμα και των ιδιοκτητών κατοικιών και καταστημάτων, η οδός Ανδρέου Δημητρίου αλλάζει κατεύθυνση από σήμερα και από φορά προς την Ελ. Βενιζέλου μετατρέπεται με κατεύθυνση προς την Καραολή.

Η απόφαση του δήμου, που μας στάλθηκε στις 14:22΄το μεσημέρι, έφτασε στα χέρια μας, ενώ εν τω μεταξύ είχε αρχίσει να δημιουργείται σάλος μεταξύ των οδηγών, αλλά και των ιδιοκτητών Ι.Χ. τα οποία είχαν παρκάρει οι ιδιοκτήτες τους με πρόσωπο προς τη Βενιζέλου.

Ένα ακόμα παράδοξο της απόφασης που αποσκοπεί στη μείωση των τροχαίων από κακή ορατότητα, στη διασταύρωση Ανδρέου Δημητρίου και Ελ. Βενιζέλου, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφει ο δήμαρχος κ. Μίχος, είναι πως πλέον από την οδό Αθανασίου Διάκου έως τον κόμβο με την Μεγάλου Αλεξάνδρου, δεν υπάρχει πλέον κάθοδος προς την κεντρική μας λεωφόρο.

Πάντως τα συχνά τρακαρίσματα δεν οφείλονται τόσο στην κακή ορατότητα λόγω της εξόδου του σταθμού, αλλά στα επί μονίμου βάσεως παρκαρισμένα οχήματα επί της Βενιζέλου στο σημείο εκείνο, ακόμα και στις γωνίες, που στην πραγματικότητα κρύβουν την ορατότητα και στην αδυναμία του δήμου, να βάλει τάξη σε αυτό το φαινόμενο.

Παλαιότερα γράφαμε για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, αλλά της αναστροφής της κατεύθυνσης και της οδού Καλαντζάκου επίσης, με τη δημιουργία πιάτσας ΤΑΧΙ, στο δρόμο αυτό.

Ανεξάρτητα πάντως της πιάτσας ΤΑΧΙ, η Καλαντζάκου πιθανότατα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση.

Η ξαφνική αλλαγή πάντως, όσο δικαιολογημένη κι αν είναι, έπρεπε να γίνει το Σαββατοκύριακο, μετά από ενημέρωση των κατοίκων και ιδιοκτητών οχημάτων.

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση που λάβαμε, χάρτη των δρόμων της περιοχής. Επίσης φωτογραφίες από την έως σήμερα κατάσταση με τα οχήματα να βλέπουν την Βενιζέλου.