Ο Παπαστεργίου καλεί τους Δημάρχους να συνδράμουν στην Απογραφή

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Δ. Παπαστεργίου ενημερώνει τους Δημάρχους σχετικά με τη Γενική Διενέργεια Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμών-Κατοικιών, που θα διενεργηθούν στο διάστημα Ιουλίου – Δεκεμβρίου 2021.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του, οι Γενικές Απογραφές, διενεργούνται στην χώρα κάθε δέκα χρόνια και αποσκοπούν στην καταμέτρηση του πληθυσμού και την καταγραφή των κοινωνικοοικονομικών χαρακτηριστικών του. Λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί την τελευταία χρονική περίοδο, εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης, η συλλογή των στοιχείων θα γίνει φέτος με τη συμπλήρωση ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου, μέσω ειδικής διαδικτυακής εφαρμογής.

Για την καλύτερη συλλογή έγκαιρών και αξιόπιστων στοιχείων ζητείται η συνεργασία με τους Δήμους σε δύο βασικά σημεία. Πρώτον, η φιλοξενία των συνεργατών των Γενικών Απογραφών σε κατάλληλους χώρους των Δήμων και η παροχή, όπου αυτό είναι δυνατόν, κατάλληλου εξοπλισμού, χωρίς την παρεμπόδιση της εύρυθμης λειτουργίας των τοπικών αρχών και δεύτερον, η αμειβόμενη συμμετοχή των στελεχών των Δήμων στη διαδικασία είτε ως Τομεάρχες, είτε ως Απογραφείς, σε ώρες και μέρες που δεν θα παρακωλύεται η κανονική τους εργασία.

Οι αιτήσεις των υποψηφίων τομεαρχών υποβάλλονται, μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, μέχρι τις 12 Ιουλίου 2021.

Περισσότερες διευκρινίσεις και λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία μπορείτε να βρείτε στην επισυναπτόμενη επιστολή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Στατιστικών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, κας Βασιλικής Μπενάκη.

Θεωρώ, αναφέρει τέλος ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ότι είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να συνεργαστούμε με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, με κάθε δυνατό τρόπο, ώστε η διαδικασία αυτή να ολοκληρωθεί όσο γίνεται πιο αποτελεσματικά.

Η επιστολή της ΕΛΣΤΑΤ
https://www.myota.gr/wp-content/uploads/2021/06/ΕΛΣΤΑΤ-ΓΔ2_752-28-ΙΟΥΝΙΟΥ-ΓΕΝΙΚΕΣ-ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ_.pdf

πηγή: MyOTA.gr