Στα χέρια του Επισκόπου Φαναρίου η Αγία Βαρβάρα


Σε συγκινησιακή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε πριν από λίγο η τελετή παραδόσεως στην ελληνική αντιπροσωπεία του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας, το οποίο θα μεταφερθεί για πρώτη φορά εδώ και 1000 χρόνια σε Ορθόδοξη χώρα.

Το ιερό λείψανο της Αγίας Βαρβάρας παρέλαβε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής της Αποστολικής Διακονίας, στην βασιλική του Αγίου Μάρκου στη Βενετία.

Εκεί με λαμπάδες στα χέρια ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος και η συνοδεία, έψαλλαν το Χριστός Ανέστη και το Απολυτίκιο της Αγίας.

O Mητροπολίτης Ιταλίας κ. Γεννάδιος απευθυνόμενος στον Επίσκοπο Φαναρίου κ. Αγαθάγγελο μεταξύ άλλων ανέφερε: ”Θεοφιλέστατε το σημερινό γεγονός αποτελεί ιστορική στιγμή διότι ποτέ δεν μεταφέρθηκαν λείψανα και να ξαναεπιστρέψουν, πάντοτε μόνο τα δώριζαν ή ολόκληρα ή τμήμα τους. Επαναλαμβάνω Θεοφιλέστατε ότι αυτό γίνεται για πρώτη φορά και είμαστε όλοι πολύ συγκινημένοι”.

Να αναφερθεί ότι στη συνέχεια στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος θα είναι ο πρώτος που θα υποδεχθεί την Αγία επί ελληνικού εδάφους.

Στη συνέχεια θα σχηματιστεί αυτοκινητοπομπή, η οποία θα κατευθυνθεί στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας.

Εκεί, στην συμβολή της Ιεράς Οδού και Ελευθερίου Βενιζέλου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος θα υποδεχθεί επικεφαλής του ιερού Κλήρου και του ευσεβούς λαού το ιερό σκήνωμα, το οποίο θα τοποθετηθεί στον κιλλίβαντα.

Θα ακολουθήσει λιτανευτική πομπή μέχρι τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας όπου ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος θα παραλάβει το ιερό λείψανο για να μεταφερθεί εντός του ιερού Ναού όπου θα τελεσθεί Δοξολογία παρουσία των Πολιτειακών, Πολιτικών και Στρατιωτικών αρχών, εκπροσώπων ξένων διπλωματικών αντιπροσωπειών και άλλων φορέων.

ΑΙΜΙΛΙΟΣ ΠΟΛΥΓΕΝΗΣ

Πηγή: ΡΟΜΦΑΙΑ