Δήμος: Απάντηση στην ανοικτή επιστολή της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων


Αυτοτελές Τμήμα Δημάρχου            
ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ            21/6/2021

Απάντηση στην ανοικτή επιστολή

της Ένωσης Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων

Με αφορμή αήθη επίθεση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων κατά της δημοτικής αρχής για ανύπαρκτους λόγους και με αστήρικτες κατηγορίες επισημαίνουμε ότι:

α) η δημοτική αρχή έχει λάβει την πολιτική εντολή να διοικήσει το δήμο και να ικανοποιήσει τις ανάγκες της πόλης στις δημοτικές εκλογές του Ιουνίου 2019. Αν κάποιοι θέλουν να καθορίζουν την πορεία της πόλης, θα έπρεπε να βάλουν υποψηφιότητα στις εκλογές ή αφού έβαλαν, να τις κερδίσουν.

β) η ανάγκη για την κατασκευή Γυμνασίου στην περιοχή της κάτω Αγίας Βαρβάρας δεν είναι διαπραγματεύσιμη και αποτελεί πρωταρχική επιδίωξη της δημοτικής αρχής.

γ) η εγκατάλειψη του θέματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή και οπωσδήποτε από την Ένωση δεν μπορεί να ξεπλυθεί από όψιμες οιμωγές για δήθεν παραβίαση δημοκρατικών κανόνων.

δ) Η κατασκευή φανταστικών ανεμόμυλων είναι για να δικαιολογηθεί άλλη μία τυφλή, ανοίκεια επίθεση κατά της δημοτικής αρχής, κάτι που γίνεται εξακολουθητικά και δεν μας εκπλήσσει.

ε) τις αποφάσεις, αφενός για να ανατεθεί η έρευνα για την δυνατότητα στέγασης του Γ΄ Γυμνασίου στην κάτω Αγία Βαρβάρα και αφετέρου για να ζητηθεί η χρηματοδότηση της αντίστοιχης δαπάνης, τις έλαβαν νομίμως, μετά από νόμιμες προσκλήσεις και εισηγήσεις, τα αρμόδια συλλογικά όργανα του δήμου και υπάρχουν δημόσια έγγραφα. Θα είχε ενδιαφέρον να γνωρίζουμε τις αντίστοιχες διαδικασίες που τυχόν ακολουθήθηκαν από τη διοίκηση της Ένωσης.

στ) το ενδιαφέρον της δημοτικής αρχής για όλα τα παιδιά της πόλης, τα τωρινά και τα επόμενα, είναι προφανές ότι υπερβαίνει το αναμφισβήτητο ενδιαφέρον των μελών της διοίκησης της Ένωσης για τα παιδιά τους.

ζ) η αλήθεια είναι ότι δεν τους θυμόμαστε όταν με τεράστιες προσπάθειες κάναμε όλα τα σχολεία πρωινά, ίσως γιατί τότε δεν είχαν παιδιά. Εμείς όμως ήμασταν εκεί και για τα δικά τους παιδιά που επρόκειτο να ‘ρθουν.

ζ) Ωστόσο, επειδή υπάρχει χρόνος για αναζήτηση προτάσεων, αναμένουμε την καλύτερη πρόταση της Ένωσης για την στέγαση του Γ΄ Γυμνασίου και γιατί όχι και Λυκείου στην κάτω Αγία Βαρβάρα.