Επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών, η παιδική χαρά στο Άλσος Δόξης…

Πριν μερικές εβδομάδες υπήρξε δημοσίευμα της εφημερίδας “δικαιοσύνη” σύμφωνα με το οποίο παραδόθηκαν 16 παιδικές χαρές για χρήση των παιδιών της πόλης μας.

Κάτοικος της περιοχής του Άλσους Δόξης μας φώναξε εχθές, Δευτέρα, να πάμε να δούμε επί τόπου την παιδική χαρά στο σημείο αυτό και τις πλαστικές πλάκες που έχουν ξεκολλήσει από το έδαφος με κίνδυνο για τα παιδιά.

Πλάκες κολλημένες  με ελάχιστη κολλητική ουσία, δεν είναι πλέον στη θέση τους και η κάτοικος που μιλήσαμε μαζί της στον χώρο, μας ρώτησε “τι έλεγχος έγινε και παραδόθηκε το έργο”;

Επίσης μας ενημέρωσε πως ένα παιδί πριν λίγες μέρες έπεσε και κτύπησε στο πέτρινο τοιχίο (κάτω φωτογραφία), ανοίγοντας το κεφάλι του, εξαιτίας της ανομοιομορφίας του εδάφους.

Άλλοι παριστάμενοι στο άλσος εκείνη την ώρα που είχαν φέρει τα εγγόνια τους για παιχνίδι, μας έκαναν παράπονα για την κακή κατάσταση που είναι τα παγκάκια, για σφηκοφωλιές που υπάρχουν σε δένδρα, για την περίφραξη που λείπει μεταξύ Άλσους και Δρομοκαΐτειου και άλλους κινδύνους.

Έγραφε τότε η προαναφερθείσα εφημερίδα (19 Απριλίου):

“Δεκαέξι παιδικές χαρές παραδόθηκαν στους μικρούς μας δημότες, προκειμένου να χαρούν κάποιες ώρες ξενοιασιάς και παιχνιδιού.

Πρόκειται για παιδικές χαρές οι οποίες έχουν ανακαινισθεί πλήρως και έχουν αντικατασταθεί όσα παιχνίδια ήταν σε κατάσταση που εμπεριείχε κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

Το πρωί της Παρασκευής, οι αντιδήμαρχοι κ.κ. Σωτηρόπουλος και Πουλάκης, προέβησαν στον τελικό έλεγχο πριν το άνοιγμα και τοιχοκόλλησαν ανακοινώσεις με τους κανόνες και όρους λειτουργίας των χώρων…”

“…Οι παιδικές χαρές που άνοιξαν: (ακολουθεί ο κατάλογος, μεταξύ των οποίων είναι και η παιδική χαρά του άλσους Δόξης)”.

Δεν θα σχολιάσουμε το τότε άρθρο της εφημερίδας. Απλά θα ρωτήσουμε: “δεν έχει πάρει είδηση κανένας για τα σημερινά χάλια της επικίνδυνης παιδικής χαράς και του Άλσους γενικότερα”;

Σημειώνουμε πως ένα μέρος από τις πλάκες που έχουν ξεκολλήσει βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο του άλσους, μέχρι που εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, ενώ άλλες είναι πεταμένες στο χώρο της παιδικής χαράς.