ΚΚΕ: “Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!”

16/6/21

Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα!

Να σταματήσουν οι απαράδεκτες διακοπές ρεύματος με τη συνοδεία αστυνομίας!

Σαν να μην έφταναν τα προβλήματα που έχουν οι λαϊκές οικογένειες της περιοχής μας, η κυβέρνηση στέλνει και πάλι κλιμάκια του ΔΕΔΔΗΕ με την συνοδεία της αστυνομίας, για να κόψουν το ρεύμα σε συμπολίτες μας. Το ίδιο είχαν κάνει και πριν λίγους μήνες, με την συνοδεία των ΜΑΤ.

Καταγγέλλουμε την βίαιη διακοπή του ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά που ζουν στην ανέχεια. Οι φτωχοί συμπολίτες μας δεν είναι εγκληματίες, αλλά εγκληματική είναι η κυβερνητική πολιτική που τους αφήνει χωρίς ρεύμα.

Η κυβέρνηση έχει ακέραια την ευθύνη για αυτήν την απαράδεκτη πρακτική, που επιδιώκει από τη μια να εξασφαλίζει τα κέρδη της ΔΕΗ, στις πλάτες των φτωχών λαϊκών οικογενειών και από την άλλη να τρομοκρατεί στέλνοντας ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, να μπλοκάρουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα.

Είναι υποκριτική η στάση της δημοτικής αρχής Μίχου, που μια μέρα πριν διαβεβαίωνε ότι ανακλήθηκαν οι διακοπές ρεύματος και δεν τόλμησε να εμφανιστεί στις γειτονιές. Υποκριτική είναι και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ, που ξαφνικά ανακάλυψε τις διακοπές ρεύματος, λες και τις είχαν σταματήσει όταν ήταν κυβέρνηση.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το νέο παράδεισο της «πράσινης ανάπτυξης» που υπόσχονται κυβέρνηση ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που περιλαμβάνει  πανάκριβο ηλεκτρικό ρεύμα ή τρομοκρατία και σκοτάδι. Περιλαμβάνει τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και τη φθηνή εργατική δύναμη, που ψήφισαν χτες με το νόμο έκτρωμα στη βουλή και την εκτίναξη των απολύσεων σε μια σειρά κλάδων και την αύξηση της ανεργίας. Περιλαμβάνει τους «πράσινους» έμμεσους φόρους και τη γενικότερη αφαίμαξη του λαού, για να στηρίξει το κράτος τις νέες «πράσινες» επενδύσεις των ομίλων, όπως η ΔΕΗ και η θυγατρική της ΔΕΔΔΗΕ.

*Η κυβέρνηση να απαγορεύσει τώρα τη διακοπή ηλεκτροδότησης, νερού, τηλεφώνου και διαδικτύου στα σπίτια των εργαζομένων που πλήττονται, είτε παραμένουν άνεργοι είτε είναι ενταγμένοι στα όποια μέτρα στήριξης, αλλά και να προχωρήσει σε αναστολή των πληρωμών λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος κ.λπ. για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση

*μέτρα ανακούφισης και προστασίας συνολικά για τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται, με δεδομένο ότι από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος εισπράττονται διαφόρων ειδών τέλη

*να δωθεί έκτακτη κρατική χρηματοδότηση προς τους δήμους, προκειμένου να απαλλάξουν από τα δημοτικά τέλη που πληρώνονται μέσω του λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος ανέργους, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους, όσους εντάσσονται στο Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, τους αναπήρους άνω του 67% και να τα μειώσει για τη λαϊκή κατοικία και τα μικρομάγαζα

Καλούμε τον λαό και την νεολαία της Αγίας Βαρβάρας να γίνουμε ασπίδα προστασίας σε κάθε τέτοια προσπάθεια στις γειτονιές μας και στους χώρους δουλειάς, για να μην περάσει η τρομοκρατία. 

Κομματική Οργάνωση Αγίας Βαρβάρας του ΚΚΕ