Απεργία: Χιλιάδες εργαζόμενοι εχθές στους δρόμους – «Πλημμύρισε» το Σύνταγμα

Το κέντρο της Αθήνας «πλημμύρισε» εχθές  από χιλιάδες εργαζόμενους,  για να διαμαρτυρηθούν στις αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο Χατζηδάκη στα εργασιακά.

Σωματεία και εργαζόμενοι υπογράμμιζαν πως «το νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια, δεν διορθώνεται ούτε βελτιώνεται».

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα πραγματοποιήθηκε από την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ενώ στις 17:00 ξεκίνησε και η πορεία του ΠΑΜΕ.

Η πορεία ήταν ειρηνική, δίχως να σημειωθούν επεισόδια ή εντάσεις.

Το πρωί της Τετάρτης ολοκληρώθηκε, ύστερα από σύντομη παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή, η πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με τη συμμετοχή πλήθους συνδικαλιστικών οργανώσεων, όπως η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας, οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών, σύλλογοι εργαζομένων σε νοσοκομεία, στον χώρο του πολιτισμού, κ.ά, αλλά και φοιτητικοί σύλλογοι και αριστερές συλλογικότητες.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του νομοσχεδίου Χατζηδάκη για τα εργασιακά, ζητώντας την απόσυρσή του.

Τσίπρας: Οδηγείτε μία χώρα σε αδιέξοδο

Με επίθεση σε όλα τα ανοιχτά μέτωπα της κυβέρνησης ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σημείωσε πως ο κ. Μητσοτάκης αποκαθήλωσε το εργασιακό δίκαιο με την ομιλία του και τον κατηγόρησε για απόπειρα φίμωσης των πολιτικών του αντιπάλων. «Δεν είναι εύκολο να κρυφτεί η αλήθεια. Είναι – για να χρησιμοποιήσω μια ιστορική φράση σας- ορατή δια γυμνού οφθαλμού, σε με τον ιό που όπως ανακαλύψατε εσείς και το καταθέσατε επισήμως σε δηλώσεις σας».

Μητσοτάκης σε Γεννηματά: Νόμιζα ότι άκουγα τον κ. Τσίπρα

Με επίθεση στην πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτηση για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο. Ενώ την ίδια ώρα, έξω από τη Βουλή ήταν σε εξέλιξη οι απεργιακές συγκεντρώσεις.

Χατζηδάκης: Φέρνουμε ρυθμίσεις που ισχύουν σε Γαλλία και Ισπανία

Υπέρ των εργαζομένων είναι, σύμφωνα με τον Κωστή Χατζηδάκη, οι ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο νέο εργασιακό νομοσχέδιο το οποίο τελικά ψηφίστηκε εχθές στη Βουλή. Ο υπουργός Εργασίας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τόνισε πως «σκοπός είναι να φέρουμε ρυθμίσεις που ισχύουν σε άλλες χώρες» και έφερε τα παραδείγματα της Γαλλίας και της Ισπανίας.

Φώφη Γεννηματά: Με ρεπό δεν πληρώνονται οι υποχρεώσεις

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για το εργασιακό νομοσχέδιο, αλλά και για το εμβολιαστικό πρόγραμμα, άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από την Ολομέλεια της Βουλής.

Η κυρία Γεννηματά εξαπέλυσε επίθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας ότι «ξηλώνει» κεκτημένα δεκαετιών. «Ξεπληρώνετε προεκλογικά σας γραμμάτια» είπε και πρόσθεσε: «Σας είχαμε ακούσει να τα υπόσχεστε στον ΣΕΒ όλα αυτά που σήμερα φέρνετε. Εμείς δεν θα σταματήσουμε μέσα και έξω από τη Βουλή να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο των εργατών».

Κουτσούμπας: Οι εργαζόμενοι θα αφήσουν στα χαρτιά το νομοσχέδιο του «Χατζηθάφτη»

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα ενάντια στο εργασιακό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση και φέρνει τεράστιες ανατροπές στους εργαζόμενους, βρέθηκε νωρίτερα ο γ.γ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Παρά τις απειλές, τα ψέματα, τις συκοφαντίες, την καταστολή, οι εργαζόμενοι, το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα βγαίνουν πιο δυνατοί από αυτή τη μάχη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

πηγή: iEidiseis – φωτο: ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI