Κ.Κ.Ε.:”Κάτω τα χέρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού!!!”

Αρκετά ματώσαμε για την πλουτοκρατία και τα κέρδη της

Κάτω τα χέρια από τα χρήματα του ελληνικού λαού!!!

Η Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (τις οποίες κατήγγειλε ως αντιπολίτευση, την δεύτερη κατά σειρά, ενώ με την πρώτη δίνει απαλλαγές στο κεφάλαιο) επιχειρεί να βάλει χέρι στα ταμειακά διαθέσιμα Δήμων, Οργανισμών, Ασφαλιστικών Ταμείων και Νοσοκομείων.

Συντονισμένη με τη συγκυβέρνηση η διοίκηση του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, καθώς και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης εκτός της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ , έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Εσκεμμένα, παρουσιάζεται η «διαπραγμάτευση» ως «εθνική» καλείται ο λαός να βάλει ακόμα μια φορά πλάτη στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Η μονή διαφωνία της δημοτικής αρχής, συντονισμένη με την ΚΕΔΕ και την ΠΕΔΑ, είναι ότι πριν την απαράδεκτη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν προηγήθηκε διάλογος με τους δήμους και τις περιφέρειες για το πόσα θα δώσουν…!

Στον δήμο μας υπάρχουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ, για μήνες, και η διοίκηση λέει χαρακτηριστικά ότι δεν μπορεί να τους πληρώσει γιατί περιμένει λεφτά από τα αντίστοιχα προγράμματα, εμπαίζοντας τους από μήνα σε μήνα για λύση του προβλήματος, την ίδια στιγμή, παραχωρεί απλόχερα τα αποθεματικά του δήμου!!

Έφτασε στο σημείο η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ να χαρακτηρίζει ως ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ το ψήφισμα του σωματείου εργαζομένων του δήμου γιατί καταγγέλλει την ΠΝΠ και απαιτεί να μην δοθούν τα χρήματα των εργαζομένων.

Πατριωτισμός δεν είναι η ΠΝΠ, δεν είναι η διάθεση των αποθεματικών, των χρημάτων που με αίμα έδωσαν οι εργαζόμενοι με την φοροεπιδρομή των κυβερνήσεων. Γιατί σ’αυτή τη χώρα που μας καλούνε να ματώσουμε ακόμα μια φορά, υπάρχουν τα οικονομικά συμφέροντα, τα μονοπώλια που πλουτίζουν από το αίμα του λαού, αλλά υπάρχουν και τα εκατομμύρια των λαϊκών στρωμάτων, των ανέργων που ζουν στο πετσί τους την εκμετάλλευση. Γι’ αυτή την πατρίδα αγωνιζόμαστε, αυτά τα συμφέροντα υπερασπιζόμαστε, αγωνιζόμαστε να μην καταρρεύσει ο λαός.

Αυτή η κίνηση θα επιδεινώσει την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνει η λαϊκή οικογένεια, την ήδη πανάκριβη πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως η Υγεία και τα Νοσοκομεία.

Είναι τεράστιες οι ευθύνες και της Διοίκησης του Δήμου που ουσιαστικά βάζει πλάτη για αυτή τη ληστεία και πρέπει να καταδικαστεί μαζικά από τους εργαζόμενους.

Οι διαπραγματεύσεις της Κυβέρνησης δεν αφορούν την βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Τα δάνεια και το χρέος δεν είναι του λαού. Καλούν τους εργαζόμενους να πληρώσουν το μάρμαρο, να δεχτούν να ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση για να συνεχιστεί η κερδοφορία των τραπεζιτών, των μονοπωλιακών ομίλων.

Τώρα οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυταπασχολούμενοι, οι νέοι να καταγγείλουν με κάθε μέσο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Να απορρίψουν τους εκβιασμούς και τις απειλές.

Να μην προχωρήσει καμιά δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, του ΟΑΕΔ, των ΟΤΑ, των Νοσοκομείων και των άλλων δημόσιων φορέων.

Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI».

ΚΟΒ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ της ΚΟΑ του ΚΚΕ