Μήπως πρέπει να μονοδρομηθεί η Κουντουριώτη και στο σημείο της στην πλατεία “Ελευθερίας” (ΛΙΘΟΣ);

Η πρόταση μας δεν είναι καινούργια, την αναδημοσιεύουμε όμως διότι συνεχίζεται μια κατάσταση δύσκολη η οποία όμως μπορεί να αποφευχθεί και εν όψει του ΣΒΑΚ και των νέων κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που προβλέπεται να γίνουν στην πόλη μας.

Επίσης κάτοικοι της περιοχής μας ζήτησαν πάλι να γράψουμε σχετικά.

Ο λόγος για ένα κομμάτι 50 μέτρων όλων κι όλων, που προκαλεί όμως εντάσεις ορισμένες φορές, μεταξύ οδηγών.

Συγκεκριμένα συνεχείς καθυστερήσεις, εκνευρισμός, λογομαχίες με κινδύνους ατυχημάτων, σημειώνονται συχνά, στην οδό Κουντουριώτη, στο σημείο της από την Π. Π. Γερμανού έως την οδό Αριστοτέλους (αναψυκτήριο “ΛΙΘΟΣ”).

Το κομμάτι αυτό της Κουντουριώτη είναι διπλής κατεύθυνσης, σε αντίθεση με το υπόλοιπό της, που είναι μονόδρομος.

Τα οχήματα από την Αριστοτέλους που κατευθύνονται προς την Π. Π. Γερμανού στρίβουν δεξιά και έρχονται αντιμέτωπα με εκείνα που ανεβαίνουν την Κουντουριώτη, η οποία σχεδόν πάντοτε είναι διπλοπαρκαρισμένη.

Εκεί ξεκινούν τα “εγώ ήρθα πρώτος”, “όχι εγώ προηγούμαι που ανεβαίνω”, “κάνε πίσω να περάσω” και εν τω μεταξύ από πίσω ακολουθούν  άλλα οχήματα και γίνεται ο κακός χαμός.

Η λύση κατά την άποψη μας είναι απλή.

Η Κουντουριώτη να μονοδρομηθεί και σε αυτό το σημείο της και τα οχήματα που κατεβαίνουν την Αριστοτέλους να μην στρίβουν δεξιά σε αυτήν, αλλά στο επόμενο στενό, στην οδό Λέσβου, προς Π. Π. Γερμανού ή στην Παλ. Πολεμιστών.

Δηλαδή πενήντα μέτρα παρακάτω…

Επίσης να ξεκαθαριστεί εάν το κομμάτι της Αριστοτέλους είναι διπλής κατευθύνσεως ή όχι