Συγχωνεύονται 4ο & 6ο Δημοτικά Σχολεία – Θα στεγαστεί στο κενό κτήριο το Γ΄ Γυμνάσιο

Πληροφορίες που φθάνουν στην εφημερίδα μας, αναφέρουν πως σχεδιάζεται από το υπουργείο παιδείας, η συγχώνευση των 4ου & 6ου Δημοτικών Σχολείων σε ένα.

Σε συνδυασμό με φήμες που ακούγονται περί μεταφοράς  και Λειτουργίας του Γ΄  Γυμνασίου στην Κάτω Αγία Βαρβάρα (δίκαιο αίτημα των γονιών της περιοχής), οι πληροφορίες μας ενισχύονται, ως προς την εγκυρότητά τους.

Στο κενό κτήριο που θα υπάρξει, θα στεγαστεί το Γ΄ Γυμνάσιο από το κτήριο της οδού Ραιδεστού που λειτουργεί τώρα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, μελετάται η πιθανότητα κατασκευής επιπλέον αιθουσών στο κτήριο που θα επιλεγεί για τη συστέγαση, εάν κριθούν αναγκαίες και απαραίτητες.

Σημειώνουμε πάντως πως επειδή ο χρόνος δεν είναι αρκετός, η υλοποίηση της απόφασης πιθανόν να εφαρμοστεί από την μεθεπόμενη σχολική χρονιά.

Η Ένωση Γονέων έχει κάποια πληροφόρηση;

Οι Σύλλογοι Γονέων έχουν ενημερωθεί σχετικά;

Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει κάποια συζήτηση επί του θέματος και με το Σύλλογο δασκάλων;

Εμείς ενημερώνουμε σχετικά και οι συναρμόδιοι φορείς να ετοιμάζονται με προτάσεις…

Με την ευκαιρία αναδημοσιεύουμε περιληπτικά δημοσίευμα της ιστοσελίδας Alfa/ita, το οποίο κάνει αναφορά σε συγχωνεύσεις σχολείων:

“Κύμα συγχωνεύσεων σχολείων με σκοπό να “εξοικονομηθούν” 8.500 θέσεις εκπαιδευτικών προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι ανάγκες για τις μόνιμες προσλήψεις και ιδίως για αναπληρωτές, σχεδιάζει η Υπουργός Παιδείας.

Παρότι οι επιστήμονες μιλούν από τώρα για νέο πιθανό κύμα κορονοϊού το Φθινόπωρο, φαίνεται πως η απόφαση για αθρόες συγχωνεύσεις έχει ήδη παρθεί και αντί να αραιώσουν, οι τάξεις θα πυκνώσουν.

 Από τα Τμήματα με “17 μαθητές κατά μέσο όρο” που έλεγε η κ. Κεραμέως πέρυσι, θα οδηγηθούμε σε αυστηρά 25άρια Τμήματα και πολλά σχολεία θα κλείσουν. Σκοπός είναι να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 8.500 θέσεις εκπαιδευτικών, γεγονός που προεξοφλεί ότι το κύμα των συγχωνεύσεων θα είναι μάλλον “τσουνάμι”…”