Ας φροντίσουν οι “ΠΡΩΤΟΞΑΝΑΔΕΣ” τα βασικά και μετά να μας μιλήσουν για τα επιτεύγματά τους

Μια πόλη που οι άρχοντές της έχουν σαν σύνθημα το “ΠΡΩΤΗ ΞΑΝΑ” δε μπορεί να έχει απαράδεκτο οδικό δίκτυο γεμάτο λακούβες, σαμαράκια, εξογκώματα, ανωμαλίες, επικίνδυνες για πεζούς, οχήματα και ιδιαίτερα για δικυκλιστές.

Δεν μπορεί φρεάτια του δικτύου ομβρίων να έχουν μεγάλες αποκλίσεις από το ύψος του οδοστρώματος και όσα οχήματα περάσουν από πάνω τους να παθαίνουν ζημιές στα αμορτισέρ ή τα ψαλίδια τους.

Δεν επιτρέπεται στη μέση των οδοστρωμάτων καπάκια φρεατίων να έχουν βυθιστεί μονόπατα  και να αποτελούν παγίδες για όλους.

Δεν επιτρέπεται σε δρόμους και μάλιστα με μεγάλη διέλευση πεζών να μην υπάρχουν διαγραμμισμένες διαβάσεις στο οδόστρωμα ή να έχουν ξεθωριάσει και να μην ξαναβάφονται, με αποτελέσματα θλιβερά.

Ας πετύχουν αν μην περνάνε τριαξονικά τεράστια φορτηγά ανάμεσα σε σχολεία, παιδικούς σταθμούς, αφετηρίες λεωφορείων, παρ΄ ότι απαγορεύεται, όπως την οδό Σίφνου.

Ας ενισχυθεί η σήμανση στο πεντάδρομο αντάμωμα, στην Μεγάλου Αλεξάνδρου (Πραξιτέλους, Ερμού, Κισσάμου και Κακίση) σημείο με δύο στάσεις λεωφορείων και πέρασμα των μαθητών προς και από το Σχολικό Συγκρότημα και να βαφτούν διαγραμμίσεις. 

Ας βάλουν λίγο λάστιχο ή κομμάτι από σαμπρέλα στα καπάκια των φρεατίων σε όλους σχεδόν τους δρόμους, τα οποία παίζουν κλακέτες με το που περνούν ρόδες οχημάτων από πάνω τους και αναστατώνουν τους περίοικους, από το θόρυβο…

Ας φροντίσουν οι “ΠΡΩΤΟΞΑΝΑΔΕΣ” τα βασικά, τα απλά, τα καθημερινά και μετά να μας μιλήσουν για τα επιτεύγματα και τις πρωτιές τους.

Ακόμα είμαστε χαμηλά.

Πιο χαμηλά και από τα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΑ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ οδοστρώματα των δρόμων της πόλης μας και σε ορισμένα θέματα, συνεχίζεται ο κατήφορος…

Όπως σε θέματα: ασφάλειας, Κοινωνικής προστασίας και φροντίδας, ολοκλήρωσης ψεκασμών για τα κουνούπια, καθαρίσματος ακάλυπτων χώρων από ξερά χόρτα και σκουπίδια,  εγκληματικότητας, πρασίνου, ησυχίας, επιστροφής μίας τουλάχιστον Τράπεζας, απαίτησης ενίσχυσης με προσωπικό των ΕΛΤΑ, πύκνωσης των δρομολογίων των λεωφορείων, λειτουργίας Κέντρου Υγείας, κυκλοφοριακής τάξης, επανατοποθέτησης των μπασκετών που έχουν απομακρυνθεί εδώ και 18 μήνες από τα γηπεδάκια τους, κατασκευής ραμπών για ΑμεΑ σε δημοτικά κτήρια (Δημοτική Βιβλιοθήκη, Κλειστό Ραιδεστού, Δημοτικό Ωδείο κλπ), άνοιγμα όλων των παιδικών χαρών, της τοποθέτησης φαναριών σε επικίνδυνα σημεία της πόλης μας, και δεκάδες άλλα καθημερινά προβλήματα και ζητήματα…

Ας φροντίσουν λοιπόν οι δημοτικοί μας άρχοντες για τα απλά, τα καθημερινά, τις ανάγκες των πολιτών και μετά να μας “αραδιάζουν” τα μεγαλεπήβολα σχέδια τους και τους στόχους που έχουν, όταν δεν έχουν λύσει κανένα από τα παραπάνω…